Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Kaut kas ar "Red Bull" mašīnu nav kārtībā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Kaut kas ar "Red Bull" mašīnu nav kārtībā"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Ungārijas F1 posma kvalifikācijā sasniedzot tikai septīto rezultātu, Makss Verstapens, kurš pirms gada šeit startēja no pole position, atzīst, ka ar "Red Bull" mašīnu šajā trasē ir problēmas. Valteri Botass tikmēr cerēja, ka ar viņa ātrumu pietiks, lai izcīnītu pirmo starta vietu, bet Sebastians Fetels ir krietni pozitīvāk noskaņots nekā iepriekšējos divos posmos.

Lūiss Hamiltons gan ar pirmo, gan otro mēģinājumu sasniedza jaunu Hungaroringas rekordu, iegūstot tiesības svētdien startēt no pirmās pozīcijas. Botass otrajā piegājienā šķita ļoti ātrs, taču piekāpās savam "Mercedes" komandas biedram par 0.107 sekundēm.

Jautāts par to, vai jūtas sarūgtināts piekāpties ar tik mazu deficītu, Botass atzina: "Jā, protams. Treniņbraucienos sapratu, ka starp mums būs saspringta cīņa, vismaz kvalifikācijā. Visā kvalifikācijas laikā man bija problēmas pārsvarā pirmajā sektorā, nejutos komfortabli bremzējot pirmajā līkumā, kur arī tika zaudēts laiks. Arī otrajā līkumā mašīnas aizmugure neuzvedās perfekti, bet vēlāk kļuva labāk. Pēdējais aplis bija diezgan labs, man šķita, ka ar to varētu pietikt, lai uzvarētu, taču Lūiss bija sekundes desmitdaļu ātrāks. Viņš šodien darbu paveica labāk, tāpēc startēs pirmais."

No trešās rindas sacīkstes sāks "Ferrari" piloti, kas, salīdzinot ar "Red Bull Ring" trasē piedzīvoto, ir salīdzinoši labs sākums. Sebastians Fetels, kurš piekāpās Šarlam Leklēram, atzīst, ka šajā trasē mašīna jūtas daudz labāk nekā Austrijā.

"Domāju, ka ir daudz labāk nekā iepriekšējā nedēļas nogalē," atzīst Fetels. "Pirmo reizi šogad abas mašīnas iekļuva trešajā kvalifikācijā, un tagad zinām, ka Austrijas trase nebija mums īsti piemērota, daudz laika zaudējām taisnēs, bet šeit ir daudz vairāk līkumu, kur laiku var atgūt. Arī balansējuma ziņā mašīna šajā trasē šķiet daudz labāka, un esam daudz tuvāk saviem konkurentiem "Racing Point", "Red Bull" un "McLaren", kas ir pozitīvi. Startēsim ar mīkstajām riepām, mums priekšā esošie sāks ar vidējo sastāvu, bet aizmugurē arī ar mīkstajām riepām - priekšā daudz darba, redzēsim, ko varam paveikt."

Savukārt vien septītais palika Makss Verstapens, kurš pirms nedēļas Štīrijas "Grand Prix" spēja iejaukties cīņā ar "Mercedes" pilotiem.

"Es nezinu, kāpēc, bet ir skaidri redzams, ka kaut kas nestrādā kā vajag, arī salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad šajā trasē mašīnai bija patiešām labs balansējums," sacīja Verstapens. "Šī nedēļas nogale bijusi sarežģīta un pagaidām ir grūti kaut ko saprast. Izmēģinājām daudzas lietas, bet nekas tā pa īstam nestrādāja, tāpēc, protams, ir sarūgtinājums. Starp komandām ātruma atšķirība nav liela, tāpēc jāpagaida un jāskatās. Sacīkstēs nesanāks startēt ar labākajām riepām, bet ir tā kā ir."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...