Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No 2017. gada Itālijas GP varētu notikt Imolas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

No 2017. gada Itālijas GP varētu notikt Imolas trasē
Imolas trase
Foto: motorsport.com

Imolas trases vadība un F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns noslēguši vienošanos par Itālijas "Grand Prix" rīkošanu šajā vietā sākot ar 2017. gadu. Lai plāns īstenotos, vēl jāsaņem piekrišana no Itālijas sporta nozares vadības.

Šobrīd Itālijas "Grand Prix" nākotne ir neskaidra, jo Itālijas Automobiļu Kluba prezidents Andželo Stiči aizvien atbalsta domu, ka sacensības jārīko to ilggadējā mājvietā Moncā.

Lai gan no Imolas trases puses izdarīts viss, lai sacensības varētu notikt, Eklstouns Itālijas posma norises vietas maiņai nevar piekrist oficiāli, kamēr savu akceptu nav sniedzis Itālijas Automobiļu Klubs.

Nav zināms, kā notikumi attīstīsies tālāk, bet viens no scenārijiem paredz, ka "Grand Prix" posms Imolā un Moncā varētu notikt pārmaiņus, tāpat kā savulaik Vācijas posmu pārmaiņus rīkoja gan Hokenheimā, gan Nirburgringā.

Imolas trase ir nosaukta par godu leģendārajiem Enco un Dino Ferrāri. Tā atrodas Emīlijas-Romanjas reģionā Itālijā, 40 km no Boloņas un 80 km no "Ferrari" rūpnīcas Maranello.

Vienīgo reizi F1 vēsturē Itālijas "Grand Prix" izcīņa Imolas trasē norisinājās 1980. gadā. 1994. gadā Imolā bojā gāja leģendārais autosportists Airtons Senna. F1 sacīkstes tur pēdējo reizi notika 2006. gadā, ar nosaukumu Sanmarīno "Grand Prix".

Šobrīd trasei esot laba finansiālā situācija, ir veikti uzlabojumi, kas turpināsies pirms iespējamās atgriešanās F1 kalendārā nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Kurā trasē būtu jānotiek Itālijas Grand Prix sacensībām?

  • 1

  • 15

  • 26


     [+] [-]

, 2016-07-18 17:39, pirms 8 gadiem
Trase ir laba, tomēr regulāri skatoties citus čempionātus, priekštats ir divejāds:
1. močiem trase ir vienkārši super - diezgan ātri līkumi, kas prasa meistarību, ir kur spiest, utt.
2. autiņiem trase nekur neder, jo praktiski nav iespējams apdzīt, izņemot ja ir milzīgi atšķirība riepās vai jaudās.
Ja jau monzā nav iespējams normāli apdzīt, tad priekš kam vēlvienu trasi, kurā nav iespējams apdzīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-18 17:46, pirms 8 gadiem
Monnza nav iespejams normali apdzit?
Tur pietiek, ja esi .1 atraks

     [+] [-]

, 2016-07-18 23:38, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Imolai, bet aizraujošas sausas sacīkstes grūti iedomāties (vai visi aizmirsuši MŠ vs Alonso cīņas 05. un 06.gadā, kur ātruma starpība abus gadus mainītās lomās bija 2+ sekundes aplī, bet tāpat garām netika viens otram), bet ja pazūd Monca (pat ar visu pārbūvi, kas mazliet pamainīs trases specifiku), tad F1 pazudīs vēl 1/3 no atlikušās auras.. Protams, no komandu viedokļa - priekš kam 1 trasei atsevišķu aero paku taisīt (pirms sašaurināja formulu pakaļu, Monca bija vienīgā ar 1 nevis 2 "plauktiņiem" aizmugurē) un vēl motorus svilināt (tomēr 4 reizes līdz 330-345 km/h jāiegriež un gāzes grīdā % bija augstākais, ja nemaldos).
Un nevar apdzīt? Pie 330+ km/h drafta iespaids ir vislielākais (Ferrari Q tak pat izmantoja "aerodinamisko tauvu", lai vismaz starta/finiša taisnē komandas biedru "ievilktu" pāris km/h ātŗak). Vēl DRS.. Ja regulējumu dēļ nevar tikt garām (kā savā laikā Hamiltons nespēja MŠ vairākas reizes apdzīt dēļ pārāk īsas kārbas ), tad tur neko nevar padarīt - lai cenšas uzķert uz paātrinājumu.