Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkstēs varētu startēt mazāk par 12 mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkstēs varētu startēt mazāk par 12 mašīnām
2005. gada ASV GP startēja tikai seši piloti. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" motorsporta direktors Ross Brauns atzinis, ka sacensības šogad varētu notikt arī tad, ja tajās uz starta stātos mazāk par 12 mašīnām, ņemot vērā, ka dažas komandas varētu ievērot papildus piesardzību un koronavīrusa dēļ pieņemtu lēmumu drošības dēļ ilgāku laiku nestartēt.

Vēl mēneša sākumā Brauns pauda viedokli, ka F1 pasaules čempionāta posmi tiktu atcelti, ja viena vai vairākas komandas vīrusa izplatības dēļ atteiktos doties uz noteiktu valsti, jo, viņaprāt, tad "situācija nebūtu godīga". Šie izteikumi gan bija vēl pirms Austrālijas "Grand Prix" atcelšanas un ārkārtas stāvokļa izsludināšanas daudzās valstīs.

Tagad Brauns pieļauj, ka, situācijai pasaulē uzlabojoties, posmi varētu notikt arī tad, ja tajos piedalītos mazāk par 20 braucējiem, jo noteikumi to pieļauj.

"Mums ir nepieciešamas 12 vai vairāk mašīnas, lai varētu notikt pasaules čempionāta ieskaites posms," saka Brauns. "Tādi ir FIA ieskati, viņi var izvēlēties, noteiktos apstākļos ļaujot startēt arī mazāk mašīnām, bet noteikumi nosaka, ka ieskaitei vajag vismaz 12."

"Formula 1" sportiskie noteikumi nosaka, ka posms var tikt atcelts, ja tajā gatavojas startēt mazāk par 12 mašīnām. Tajā pašā laikā sacensību atcelšana nav obligāta prasība, jo, ja sacīkstes notiktu, tajās gluži vienkārši nenotiktu cīņa par čempionāta ieskaites punktiem.

Vēl 2014. gadā F1 čempionātā startēja 18 mašīnas. Savukārt 2005. gada ASV "Grand Prix" ieies vēsturē ar tikai sešu pilotu stāšanos uz starta, lai gan kvalificējās 20 dalībnieki (startēja tikai "Bridgestone" riepu izmantotāji). Savukārt 1958. gada Argentīnas GP ir posms, kam pieteicies F1 vēsturē mazākais braucēju skaits - desmit.

Izmantotie resursi:
Google