Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" sola piedalīties Malaizijas posmā, Eklstouns neapmierināts

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" sola piedalīties Malaizijas posmā, Eklstouns neapmierināts
"Manor" F1 auto boksos Melburnā
Foto: LaPresse/Scanpix

Lai gan "Manor" sacīkšu komanda bija devusies uz F1 sezonas pirmo posmu Austrālijā, trasē tā tomēr nedevās. Tiek solīts, ka otrajā posmā Malaizijā viss būs citādi.

Zināms, ka Melburnas posmā "Manor" komandas mašīnas, ko bija jāpilotē Vilam Stīvensam un Roberto Meri, vēl nebija sagatavotas tik tālu, lai varētu izbraukt trasē. Līdz ar to piloti pat nebija uzģērbuši sacīkšu kombinezonus, kamēr mehāniķi un inženieri turpināja darbu ap mašīnu visas nedēļas nogales garumā.

"Uz šo brīdi mūsu situācija jau ir daudz savādāka nekā pagājušajā nedēļā," intervijā "Press Association" paziņojis "Manor" komandas vadītājs Džons Būts. "Progress ir kolosāls. Tas vēl nav pietiekams, taču jau pirmdien nosimies uz Malaiziju, otrdien iekārtosimies trasē un, pavisam noteikti, piektdien būsim gatavi izbraukt trasē."

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pēc sacensībām pieprasīja oficiālu atskaiti no "Manor" vadības, kurā tai bija jāpaskaidro sava rīcība Austrālijas "Grand Prix" nedēļas nogalē. FIA konstatēja, ka "Manor" darījuši visu, lai varētu izbraukt trasē. Lai gan šo darbu līdz galam paveikt neizdevās, FIA nolēma sodu nepiemērot, jo tika atzīts, ka rīcība (nedošanās trasē) nebija tīša.

Ne tik apmierināts ar "Manor" ir F1 boss Bernijs Eklstouns. Viņš apgalvo, ka "Manor" jau pirms tam nebija plānu šajā nedēļas nogalē izbraukt trasē, tādēļ visus izdevumus par kravu pārvešanu vēlas piedzīt no komandas.

"Mums nekādā gadījumā nevajadzēja ļaut "Manor" darīt to, ko viņi darīja," dusmīgi saka Eklstouns. "Tā ir mūsu vaina. Es jau nojautu, ka tā varētu notikt. Viņiem nebija nodomu startēt Austrālijas posmā. Nulle. Viņi nebūtu varējuši iziet uz starta pat, ja kāds viņiem pie deniņiem turētu automātu. Tas vienkārši nebija iespējams."

Parasti kravu pārvadājumus apmaksā Formula 1 menedžments (FOM).

"Viņi sacensībās nepiedalījās, tāpēc pašiem ir par to jāsamaksā," brīdina Eklstouns.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-18 10:00, pirms 10 gadiem
Soreiz jau vinam taisniba, ieradas, bet drosis zinaja ka nestartes, galvenais lai tiek ieskaitita sacikte, lieki iztereta FOM nauda par parvadajumu.