Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" mērķē uz F1 titulu līdz šīs desmitgades beigām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" komanda, kas formāli F1 čempionātā debitēs 2026. gadā, par mērķi uzstādījusi iesaistīšanos cīņā par tituliem līdz šīs desmitgades beigām.

Nākamgad komanda vēl turpinās pastāvēt kā "Kick/Stake Sauber", bet jau 2026. gadā mainīs savu identitāti un kļūs par "Audi" rūpnīcas vienību, uzsākot arī pašu ražoto F1 motoru izmantošanu.

F1 projekta galvenais vadītājs ir bijušais "Ferrari" komandas tehniskais direktors un vadītājs Matija Binoto. Tikmēr, uzsākot gaitas F1 čempionātā, par "Audi" komandas vadītāju būs kļuvis līdzšinējais "Red Bull" sportiskais direktors Džonatans Vītlijs.

Binoto atzīst, ka būs vajadzīgs laiks, pirms komanda gūs panākumus.

"Tas nav vienkārši kāpt augstā kalnā, tas ir kā kāpt Everestā," intervijā "BBC Sport" saka Binoto. "Tas prasīs vairākus gadus. Mūsu mērķis ir spēt līdz desmitgades beigām cīnīties par čempiontituliem."

Binoto arī neuzskata, ka varētu rasties kādas problēmas F1 vienības pārvaldīšanā, ņemot vērā, ka viņš ir projekta galvenais vadītājs, bet komandu vadīs Vītlijs.

"Sadarbība pavisam noteikti būs auglīga," saka Binoto. "Nedomāju, ka mūsu darbā būs kāda pārklāšanās. Es neparedzu nekādas problēmas. Tieši otrādi. Domāju, ka tāds liels eksperts un vēl es aiz viņa kopā padarīsim šo komandu spēcīgāku."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv