Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosi jau Singapūras posmā debitēs Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi jau Singapūras posmā debitēs Formulā 1
Aleksandrs Rosi
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Amerikāņu autosportists Aleksandrs Rosi jau šīs nedēļas nogalē debitēs F1 pasaules čempionātā, Singapūras posmā "Manor" komandas sastāvā nomainot spāni Roberto Meri.

Lai gan Meri startē "Manor" sastāvā jau kopš sezonas pirmā posma un kopvērtējuma tabulā atrodas vienu pozīciju augstāk par komandas biedru Vilu Stīvensu, viņš Singapūras "Grand Prix" nepiedalīsies, atdodot vietu citam jaunajam talantam.

23 gadus vecais Rosi šobrīd ieņem augsto otro vietu GP2 čempionātā, turpinot cīņu par titulu, bet jau ilgāku laiku viņam bijušas saiknes arī ar Formulu 1. 2012. un 2013. gadā Rosi bija "Caterham" vienības testpilots, bet 2014. gada vidū pievienojās "Marussia" un bija tuvu tam, lai piedalītos F1 sacensībās Beļģijā, kas gan nerealizējās.

Pagaidām gan Rosi nepāries uz F1 čempionātu pavisam, jo Krievijā un Abū Dabī trasē viņam jāstartē GP2 čempionātā, līdz ar to uz šiem diviem posmiem pie "Manor" formulas stūres atgriezīsies Meri. Zināms, ka Meri, līdzās šveicietim Fabio Leimeram, pēc tam turpinās būt "Manor" testpilots, bet Rosi pamatsastāvā aizvadīs sezonas atlikušo daļu.

"Esmu gatavojies šai iespējai diezgan ilgu laiku," stāsta Rosi. "Daudzi mani šajā komandā pazīst vēl no 2014. gada, jo mums jau bijušas ciešas saites un man pie viņiem palicis neizdarīts darbs."

Aleksandrs Rosi būs pirmais amerikānis, kurš startē Formulā 1 kopš Skota Spīda aiziešanas no "Toro Rosso" 2007. gadā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 12:52, pirms 9 gadiem
Noteikti, ka mājsaimnieces domāja Valentīno Rosi