Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons: "Briatore ir bandīts, kas "Alpine" komandai šobrīd nepieciešams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstons: "Briatore ir bandīts, kas "Alpine" komandai šobrīd nepieciešams"
Flavio Briatore. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstons uzskata, ka Flavio Briatores ir īstais cilvēks, kurš nepieciešams, lai "Alpine" beidzot spētu īstenot mērķus. Pats Briatore sola un pat garantē, ka divu gadu laikā komanda atkal cīnīsies par pjedestāliem.

Briatore uzsācis darbu "Alpine" komandā īpašā padomnieka statusā un noprotams, ka kādreizējam Enstonas komandas vadītājam būs liela teikšana dažādos jautājumos. Pagaidām franču vienība nav spējusi īstenot pirms vairākiem gadiem nosprausto mērķi, regulāri iesaistīties cīņā par pjedestāliem un uzvarām.

"Mums ar Luku de Meo "Renault" izpilddirektoru bija ilga saruna pa telefonu," intervijā laikrakstam "Blick" sacīja Eklstons. "Viņš bija izmisis. Tad tika pieminēts Briatores vārds. Ātri bijām vienisprātis, ka tik nepatīkamā situācijā tikai darītājs - bandīts starp eņģeļiem - var palīdzēt. Pašlaik tur jau pietiek svēto. Flavio stiprā puse vienmēr bijusi diskutēt īsi, darīt un domāt plaši. "Formulā 1" nav vajadzīgi draugi, te vajadzīgi tikai panākumi."

Briatore F1 atgriezies pēc 2008. gada "krešgeitas" skandāla, kad viņš, kā toreizējais "Renault" vadītājs, bija spiests savu amatu atstāt. Uz kādu laiku pat tika liegta iespēja ieņemt jebkādus amatus čempionātā, taču vēlāk šo aizliegumu atcēla.

"2026. gadā es uzvarēšu sacīkstēs," itāļu radiostacijai "Rai" tagad ambiciozi saka Briatore. "Šogad atstatumi ir pārāk lieli, bet šobrīd mēs pārveidojam visu komandu. "Alpine" būs uz pjedestāla. Esmu saņēmis pilnu varu no Lukas de Meo, un tas ir tas, pie kā esmu radis. Es garantēju - divu sezonu laikā mēs runāsim par pjedestāliem."

Intervijā "Bild" Briatore piebilda: "Esmu šeit, jo gribu te būt. Nedaru to naudas dēļ. Gribēju atgriezties "Formulā 1", lai palīdzētu šai komandai. Nolēmu, ka atgriezīšos Enstonā trešo reizi, bet tikai tāpēc, lai uzvarētu. Atteicos no daudziem piedāvājumiem atgriezties čempionātā, taču piekritu šim piedāvājumam, jo tas ir seksīgs un sentimentāls."

Nesen Briatore pārcieta sirds operāciju. 74 gadus vecais itālis intervijā laikrakstam "La Repubblica" jokoja: "Sirds strādā. Jūs tam neticēsiet, bet tagad man pat ir parādījušās jūtas."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...