Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komanda "Force India" apsver iespēju mainīt nosaukumu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komanda "Force India" apsver iespēju mainīt nosaukumu
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Šī brīža ceturtā ātrākā F1 čempionāta komanda "Force India" šobrīd apsver iespēju veikt nosaukuma maiņu, piešķirot tai starptautiskāku raksturu, kas savukārt varētu palīdzēt pievērst lielāku uzmanību no sponsoru puses, atzinis vienības vadītājs Vidžajs Malja.

Sākotnēji šī komanda Formulā 1 startēja kā "Jordan" un piederēja Edijam Džordanam, bet vēlāk īpašniekus mainīja, pārtopot par "Midland" un vēlāk arī "Spyker". Kad 2008. gadā komandu iegādājās indiešu uzņēmējs Malja, tā tika nosaukta par "Force India".

Gadu gaitā "Force India" komandas sniegums ir progresējis un pērn tā sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu, Konstruktoru kausā gūstot ceturto vietu. Arī šobrīd F1 komandu ieskaitē tā ieņem ļoti pārliecinošu ceturto pozīciju.

Jau 2016. gadā komanda bija tuvu tam, lai tiktu pārsaukta par "Aston Martin Racing", tomēr darījums pēdējā brīdī nenotika. Šobrīd esot jūtama arvien mazāka interese no Indijas sponsoru puses, līdz ar to Malja apsver iespēju nomainīt komandas nosaukumu uz kaut ko, kas nesaistītos tieši ar vienu valsti.

"Ir sajūta, ka kopš esam kļuvuši par komandu, kas spējīga sasniegt augstākus rezultātus, izdodas piesaistīt vairāk starptautiska mēroga sponsorus un mazāk tos, kas nāk no Indijas," spriež Malja. "Šobrīd mums ir debates, kāpēc gan neizdomāt jaunu komandas nosaukumu ar starptautiskāku pieskaņu."

Šobrīd jau esot vairāki iespējamie varianti, kurus Malja gan nenosauc, reizē noliedzot, ka nosaukuma maiņa būtu jebkādā veidā saistīta ar viņa pašreizējām nedienām biznesā un likuma priekšā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...