Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 Eiropas ''Grand Prix'' VSB kanālā

Krišs Upenieks

F1 Eiropas ''Grand Prix'' VSB kanālā
Rosbergs un Hamiltons Monako trasē
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ, piektdien, sestdien un svētdien Viasat Sport Baltic piedāvā Pirmās Formulas 2016.gada sezonas astoto posmu – Eiropas Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Eiropas Lielās Balvas izcīņa līdz šim notikusi piecās trasēs – Brandshečā, Nirburgringā, Doningtonā, Heresā un no 2008. līdz 2012.gadam Valensijā. Tagad pēc trīs gadu pārtraukuma Eiropas GP atradusi jaunas mājas – Baku ielu trasi, kuras radīšanā piedalījās F1 galma konstruktors Hermans Tilke. Platākajā vietā trases platums ir 13 metri, bet šaurākajā, starp 7 un 8 līkumu pie Baku Iekšpilsētas, tās platums ir vien 7,6 metri. 1,5 km garās starta finiša taisnes beigās formulu ātrums var sasniegt 340 km/h.

Jānis Janševics, Viasat Sport Baltic komentētājs: “Hermans Tilke Baku trasi nodēvējis par ātrāko ielu trasi pasaulē. Komandu inženieriem gan būs par ko palauzīt galvu – taisnē formulas var sasniegt milzīgu ātrumu, kamēr atsevišķas vietas ir ļoti līdzīgas Monako trasei. Starta finiša taisne ir divreiz garāka kā gārākā taisne Monreālā, tāpēc lielākā daļa komandu varētu izvēlēties zemu aerodinamiskā piespiedējspēka līmeni. Pēc divām uzvarām Monako un Monreālā, Luiss Hamiltons ir apliecinājis, ka ir lieliskā formā.

Savukārt Niko Rosbergs, kurš joprojām ir čempionāta līderis, pēc četrām uzvarām sezonas sākumā, nākamajos trijos posmos ir iekrājis vien 16 punktus. Abi Mercedes piloti būs galvenie favorīti arī Baku, bet Danielam Rikjardo un Maksam Verstapenam jācer uz labu sniegumu trases lēnajā daļā – garajā taisnē Red Bull var zaudēt pat 1,2 sekundes.”

Eiropas Grand Prix kanālā Viasat Sport Baltic:
• Piektdien, 17.jūnijā, 11:55 F1 Eiropas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 17.jūnijā, 15:55 F1 Eiropas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 18.jūnijā, 12:45 F1 Eiropas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 18.jūnijā, 15:55 F1 Eiropas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 19.jūnijā, 15:50 F1 Eiropas GP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja