Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.

Šādu informāciju medijiem snieguši avoti komandas iekšienē. Par to raksta tādi labi zināmi itāļu laikraksti kā "La Gazzetta dello Sport", "Corriere della Sera" un "La Repubblica".

Pagaidām gan atšķiras informācija par līguma termiņu. Vieni apgalvo, ka tas būs īstermiņa, tikai uz 2025. gadu. Ar domu, ka pēc tam šo vietu "Mercedes" atvēlēs savam protežē Andrea Kimi Antonelli. Turpat teikts, ka nākamsezon Antonelli gan debitēs F1 čempionātā, taču "Williams" komandā, lai pirms pievienošanās "Mercedes" iegūtu pieredzi.

Citi avoti ziņo, ka līgums ar Sainsu tiks slēgts uz divām sezonām, līdz 2026. gadam, kad jau būs iestājusies jaunā F1 tehnisko noteikumu ēra. Pēc šīs informācijas, līgumā arī esot iekļauts punkts par iespēju to pagarināt.

Tajā pašā laikā "Mercedes" vadītājs Toto Volfs vēl nupat kādā intervijā izteicās, ka lēmumu, kurš nākamgad aizvietos Luisu Hamiltonu, negatavojas sasteigt. Tāpat viņš sacīja, ka galvenais pretendents uz šo vietu ir tieši Antonelli, kuram augustā apritēs 18 gadi.

Laikraksts "La Gazzetta dello Sport" ir pilnīgi pārliecināts, ka Sainsa pievienošanās "Mercedes" notiks. Publikācijā teikts, ka vienīgā reālā alternatīva Sainsam bijusi "Sauber", kas 2026. gadā pārtaps par "Audi" rūpnīcas komandu, tomēr no šīs iespējas spānis esot atteicies.

"Audi" tikmēr šobrīd esot sākusi raudzīties "Alpine" braucēju Pjēra Gazlī un Estebana Okona virzienā. Šobrīd "Alpine" piedzīvojusi pamatīgu regresu, neskatoties uz tās ambiciozajiem plāniem, kas šobrīd jau paredzēja cīnīšanos pirmajā trijniekā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv