Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Di Resta netieši apstiprina atgriešanos DTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Di Resta netieši apstiprina atgriešanos DTM
Savulaik Di Resta bija viens no vadošajiem DTM pilotiem
Foto: rookief1.com

Nespēdams atrast vietu kādā no F1 komandām, skotu autosportists Pols di Resta netieši apstiprinājis, ka jau izlēmis atgriezties DTM čempionātā.

"Force India" komanda, kuras sastāvā Pold di Resta aizvadīja visas trīs F1 sezonas, uz nākošo gadu jau apstiprinājusi Niko Hilkenbergu un Serhio Peresu. Vēl brīvas vietas atlikušas tikai "Sauber", "Marussia" un "Caterham" komandās, taču ir visai skaidrs, ka tās aizņems piloti, kuriem ir dāsni sponsori.

Izdevums "The Scotsman" raksta, ka Di Resta visai noteikti atgriezīsies DTM čempionātā, kur 2010. gadā kopā ar "Mercedes" viņš kļuva par čempionu. Pats sportists to netieši apstiprina.

"Es vēl nedrīkstu stāstīt, ko darīšu nākošajā gadā," viņš saka. "Taču vienu es zinu droši - manā rīcībā būs konkurētspējīga mašīna un es braukšu čempionātā, ko labi pazīstu. Tā būs iespēja atkal cīnīties par uzvarām un čempiona titulu."

Maz ticams, ka Di Resta runā par Formulu 3, kur viņš kļuva par "Euro Series" čempionu 2006. gadā. No 2007. līdz 2010. gadam skots startēja DTM, izcīnot sešas uzvaras un kopumā gūstot 17 pjedestālus. Trīs sezonās no četrām viņš kopvērtējumā ierindojās pirmajā trijniekā.

Šogad Di Resta aizvadīja labāko sezonu F1 karjerā, uzveicot komandas biedru Adrianu Zutilu un kopvērtējumā ieņemot 12. vietu. Viņa labākie rezultāti atsevišķos posmos ir pērn Singapūrā un šogad Bahreinā gūtās ceturtās vietas. Punktos viņš finišējis 26 posmos no 58 aizvadītajiem.

No tiem pilotiem, kas aizvadītajā sezonā startēja Formulā 1, pie jauniem līgumiem pagaidām vēl nav tikuši arī Estebans Gutjeress, Šārls Piks, Gido van der Garde un Makss Čiltons, savukārt Marks Vēbers karjeru turpinās Lemānā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...