Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" komanda nākamajai sezonai būvē pilnībā jaunu F1 auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" komanda nākamajai sezonai būvē pilnībā jaunu F1 auto
Foto: Motorsport.com

"Alfa Romeo" komanda pieņēmusi lēmumu nākamajā F1 sezonā startēt ar pilnīgi jaunu sacīkšu auto, jo pašreizējo konceptu vairs neesot iespējams attīstīt tālāk.

Nākamās divas sezonas vienība startēs ar savu sākotnējo nosaukumu "Sauber", pirms 2026. gadā kļūs par "Audi" rūpnīcas komandu. Šī sezona ar C43 modeli nav bijusi viegla. Valteri Botass tikai četras reizes iekļuvis punktos, ne reizi augstāk par astoto vietu, kamēr Guanju Žou punktus izcīnījis trīs posmos. Konstruktoru kausā "Alfa Romeo" ierindojas priekšpēdējā, devītajā vietā, turklāt tikai par četriem punktiem apsteidzot "Haas".

Komandā darbu uzsācis jaunais tehniskais direktors Džeimss Kejs. Viņa vadībā izdarīti secinājumi, ka pašreizējo mašīnas dizainu attīstīt nākamajai sezonai nebūtu lietderīgi. Tā vietā "Alfa Romeo" jeb "Sauber" jauno modeli C44 būvē pilnīgi jaunā virzienā, cerot, ka tādā veidā izdosies likvidēt mašīnas vājās vietas, kas neļauj uzrādīt gana labu veiktspēju šosezon.

"Džeimss darbu uzsāka septembra pirmajā nedēļā, līdz ar to ir izvērtējis arī nākamā gada mašīnu, mūsu modeli C44," skaidro "Alfa Romeo" komandas vadītājs Alesandro Aluni Bravi. "Mēs pilnībā pārskatījām projektu kopā ar viņu un, pateicoties viņa pieredzei, spējām veikt padziļinātu analīzi visās mašīnas jomās, kā arī pieņēmām lēmumus. Tāpēc nākamā gada mašīna nebūs šī gada auto evolūcija. Uzskatām, ka šajā konceptā ir savas robežas, aiz kurām vairāk nav iespējams attīstīties. Mums būs jauna mašīna, no šasijas līdz piekarei, pilnīgi visās jomās. Protams, ir viegli konstatēt problēmas, bet vēl jābūt spējīgiem tās atrisināt. Tāpēc komanda, kas arvien aug, strādā ļoti smagi."

2024. gada sezonā "Sauber" vienību turpinās pārstāvēt līdzšinējie piloti Botass un Žou.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv