Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Verstapens divus gadus nav pieļāvis nevienu kļūdu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Verstapens divus gadus nav pieļāvis nevienu kļūdu"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas boss Frederiks Vasērs uzskata, ka desmit pēc kārtas gūtās uzvaras nav iespaidīgākais, ko parādījis Makss Verstapens. Viņaprāt, "Red Bull" pilots jau divus gadus nav pieļāvis nevienu kļūdu.

Iepriekšējā posmā Itālijā Verstapens uzvarēja desmito sacīksti pēc kārtas, sasniedzot jaunu F1 rekordu. Šonedēļ Singapūrā viņš mēģinās turpināt uzvaru gājienu, kamēr "Red Bull" ir ceļā uz to, lai kļūtu par pirmo komandu vēsturē, kas uzvarējusi visos sezonas posmos.

"Protams, tas ir iespaidīgi, ka "Red Bull" vienmēr ir ārkārtīgi labs ātrums," saka Vasērs. "No Moncas līdz Monako, visdažādākā veida trasēs viņu sniegums ir ļoti iespaidīgs. Bet man pašam iespaidīgākais šķiet nevis tas, ko Makss paveicis pēdējās desmit sacīkstēs, bet gan pēdējos divos gados. Es teiktu, ka šajā laikā viņš nav pieļāvis nevienu kļūdu. Saprotams, ka vieglāk ir nekļūdīties, kad tev ir pārsvars pār citiem un tā tālāk. Bet arī šādos apstākļos viņš parādījis, ka valda pār situācijām ļoti labi."

Tikmēr kādreizējais F1 pilots Gerhards Bergers, sniedzot savu viedokli par vēsturiski labākajiem pilotiem, visaugstāk novērtē tieši Verstapenu un arī 1994. gadā bojā gājušo trīskārtējo čempionu Airtonu Sennu. Viņaprāt, šie divi braucēji nostādāmi augstāk par septiņu F1 titulu īpašniekiem Luisu Hamiltonu un Mihaelu Šūmaheru.

"Verstapens un Senna ir unikāli šajā čempionātā - divi labākie piloti, ko esmu redzējis pēdējos 50 gados," atzinis bijušais "Ferrari" braucējs. "Arī Šūmahers un Hamiltons ir ļoti īpaši piloti. Saprotams, ka vienmēr vajag paskatīties arī statistiku, un viņi abi ir fantastiski. Bet Senna nomira par ātru, kamēr Verstapens vēl ir pavisam jauns."

Šobrīd Verstapens ir ceļā uz trešo titulu. Šonedēļ Singapūrā viņš to vēl nevar nodrošināt, taču, vērtējot iespējamās varbūtības, matemātiskas izredzes var pavērties uz posmu Japānā. Lai to paveiktu Suzukas trasē, pēc sacīkstes viņam jābūt vismaz 180 punktus priekšā tuvākajam sekotājam. Šobrīd Verstapens kopvērtējumā var lepoties ar 145 punktu pārsvaru pār otrajā vietā esošo komandas biedru Serhio Peresu.

Ja Verstapens to paveiktu Japānā, titulu viņš būtu nodrošinājis septiņus posmus pirms sezonas beigām. Tas būtu jauns F1 rekords - līdz šim visātrāk titulu izcīnījis Mihaels Šūmahers, kurš 2002. gadā par čempionu kļuva sešus posmus pirms sezonas noslēguma.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv