Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Baku trases taisnē "Red Bull" formulas zaudēs 1,2 sekundes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Baku trases taisnē "Red Bull" formulas zaudēs 1,2 sekundes"
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Motora jaudas trūkuma dēļ Baku trases taisnē "Red Bull" formulas galvenajiem konkurentiem zaudēs 1,2 sekundes aplī, brīdina komandas konsultants Helmuts Marko.

Lai gan šī ir Azerbaidžānas galvaspilsētas ielās izveidota sacīkšu trase, reizē tā ir otrā garākā trase visā F1 kalendārā, turklāt izceļas ar ļoti garu galveno taisni. Tās garums ir aptuveni pusotrs kilometrs un paredzams, ka formulas tajā sasniegs ātrumu 340 km/h.

Lai gan "Renault" ir pamatīgi uzlabojuši savus F1 motorus un pēdējie uzlabojumi devuši ieguvumu pat 0.5 sekundes aplī, tik garā taisnē jaudas deficīts varētu likt par sevi manīt, bažījas Marko.

"Šī ekstremāli garā taisne nebūs mūsu priekšrocība," viņš saka. "Mūsu datorsimulācijas parāda, ka taisnē mēs zaudēsim 1.2 sekundes katrā aplī. Līkumos tiki būtisku laika zudumu ir faktiski neiespējami atgūt, lai gan mūsu mašīna ir nevainojama."

"Red Bull" pilots Daniels Rikjardo tikmēr cer, ka Marko nav taisnība, un Eiropas "Grand Prix" izcīņā viņam būs iespēja pacīnīties par augstu rezultātu.

"Ceru, ka viņam nav taisnība, jo tas izklausās daudz," saka Rikjardo. "Redzēsim. Pat, ja šajā taisnē zaudēsim daudz, piemēram, sekundi, ceram, ka vismaz daļu no tā spēsim atgūt līkumos."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-06-17 21:30, pirms 8 gadiem
1,2 sekundes vai vienu divas sekundes?