Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons nav sajūsmā par Baku F1 trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons nav sajūsmā par Baku F1 trasi
Hamiltons un Fetels
Foto: LaPresse/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku pirmo reizi uzņems F1 pasaules čempionāta sacensības. Baku ir izveidota neparasta ielu trase, taču iepriekšējo divu posmu uzvarētājs Lūiss Hamiltons par gūtajiem iespaidiem pagaidām nav sajūsmā.

"Šī vienkārši ir kārtējā jaunā trase," saka Hamiltons, kurš Baku trasi jau iemēģinājis simulatorā. "Tajā ir viena ļoti šaura vieta un ļoti gara taisne. Tas ir viss, ko varu pateikt. Nezinu, ko vēl varētu teikt. Monako - tā ir ielu trase, bet šī nav tāda. Nezinu, kāpēc viņi taisa šādas trases, kāpēc tā nav ierasta veida ielu trase. To es nesaprotu. Dažviet šeit ir ļoti platas vietas, gandrīz kā šoseja, bet, cerams, būs interesanti. Dzirdēju, ka laikapstākļi būs labi, un ceru, ka tas nāks par labu."

Baku šonedēļ gaidāms karsts laiks - visas trīs dienas gaisa temperatūra dienas laikā pārsniegs +30 grādus, bet nakts laikā nenokritīsies zemāk par +22. Lai gan piektdien tiek solīts vairāk mākoņu, sestdien un svētdien būs pārsvarā saulains, bez nokrišņiem.

"Mercedes" komandai tikmēr arvien spēcīgāku konkurenci sastāda "Ferrari", un Sebastians Fetels, iespējams, pat būtu uzvarējis Kanādas posmā, ja komanda nenolemtu, ka viena pitstopa vietā jāveic divi. Arī Fetels Baku trasi izmēģinājis simulatorā.

"Ja godīgi, man bija sarežģīti šo trasi izbraukt," viņš atzīst. "Šī iemesla dēļ pagaidām ir pāragri izdarīt kādus secinājumus. Jāpagaida, kamēr izbrauksim reālajā trasē. Dažās vietās šīs trases elementi izskatās aizraujoši, bet citviet - gluži ikdienišķi."

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs tikmēr brīdina, ka šobrīd jau "Ferrari" spēku samēra ziņā ir faktiski turpat, turklāt arī "Red Bull" spēj konkurēt.

"Jūs paši varat redzēt, ka šobrīd "Ferrari" un "Red Bull" formulu maksimālais ātrums ir gluži līdzīgs mūsējam," viņš saka, atgādinot, ka iepriekš bija citādi. "Tieši esam mēģinājuši teikt visus šos gadus - nemainiet noteikumus, un spēku samēri izlīdzināsies. Tieši tas šobrīd notiek."

Izmantotie resursi:
nz.sports.yahoo.com