Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" piedāvā F1 mašīnas aprīkot ar vējstikliem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" piedāvā F1 mašīnas aprīkot ar vējstikliem
"Red Bull" pilota galvas aizsardzības risinājums
Foto: Giorgio Piola, motorsport.com

Kamēr "Ferrari" komanda F1 testos Spānijā šogad jau izmēģināja risinājumu, kas nākotnē varētu palīdzēt papildus aizsargāt pilota galvu no iespējamajiem triecieniem, "Red Bull" komandas pārstāvji nākuši klajā ar atšķirīgu, viņuprāt drošāku un pievilcīgāku ideju.

Džordžio Piolas ilustrācijā redzams, ka "Red Bull" gadījumā tiktu izmantots aizsargstikls, bet drošības trubas tiktu novietotas vairāk sāniski, nevis pašā priekšā, kā to paredz "Ferrari" testētais risinājums. Tādejādi uzlabotos gan redzamība, gan paaugstinātos drošības līmenis, uzskata "Red Bull" komanda.

"Tas vairāk atgādina baldahīnu," tēlaini izsakās "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Mūsu risinājumā kokpita augšējā daļa paliktu atvērta. Šis risinājums ir elegantāks un, cerams, piedāvās labāku redzamību. Tagad būs jāskatās, ko par to teiks FIA."

"Williams" komandas vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa atzīst, ka arī viņai "Red Bull" ideja patīk labāk.

"Man patiešām patīk "Red Bull" piedāvātais iznīcinātājlidmašīnas tipa koncepts," viņa saka. "Tomēr tādā gadījumā uztraukumu radītu lietus radītais mitrums un tamlīdzīgas lietas. Tāpēc jāsaka, ka darbs pie šīs idejas vēl turpinās."

Daudzi piloti un arī F1 līdzjutēju jau kritizējuši "Ferrari" piedāvāto "halo" konceptu.

"Arī man tas īsti nepatīk," atzīst Kristians Horners. "Saprotu, ka pilotu drošība ir absolūti pirmajā vietā, tomēr es vairāk esmu atvērto kokpitu stila mašīnu piekritējs, kādas tās ir bijušas pēdējos 60 gadus."

Vienu no šādiem jaunievedumiem sacensībās, iespējams, redzēsim jau 2017. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-03-16 15:28, pirms 9 gadiem
Lai gan es vispār negribētu nekādus šitādu ierīci bet lai vai kā Red Bull risinājums ir vissimpātiskākais

  +1 [+] [-]

, 2016-03-16 16:15, pirms 9 gadiem
Visi varianti ir nesimpātiski. Varbūt tad visus iesēdināt salonauto un lai brauc?

     [+] [-]

, 2016-03-16 20:24, pirms 9 gadiem
Kas notiks lietus laikā? Būs arī slotiņas?