Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alans Džonss: "Ceru, ka Raikonenu nomainīs Rikjardo"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alans Džonss: "Ceru, ka Raikonenu nomainīs Rikjardo"
Alans Džonss
Foto: motorsportm8.com

Austrāliešu autosporta leģenda Alans Džonss pieļauj iespēju, ka Kimi Raikonenam gaidāmā sezona būs pēdējā "Ferrari" sastāvā un cer, ka jau 2017. gadā viņa vietā itāļu vienībā brauks Daniels Rikjardo.

Džonsa tautietis Rikjardo bija viens no vairākiem kandidātiem uz vietu "Ferrari" komandā, vēl pirms tika izlemts pagarināt līgumsaistības ar Raikonenu, kurš pērn regulāri piekāpās pāriniekam Sebastianam Fetelam.

"Kimi ir nedaudz paveicies, ka viņš brauc "Ferrari" komandā," stāsta Alans Džonss, 1980. gada F1 čempions. "Tajā pašā laikā es uzskatu, ka labāk sastāvā pieņemt personu, ko pazīsti, nevis nepazīsti. Šobrīd "Ferrari" noteikti kaļ plānus, ko darīt nākošgad un es ceru, ka viņi pieņems sastāvā Danielu Rikjardo. Ceru, ka viņš dabūs to vietu."

Tikmēr Raikonena tautietis Mika Salo uzskata, ka 2007. gada F1 čempions komandā netiek vērtēts zemāk par Fetelu, taču atzīst, ka Kimi vajadzēt pieveikt savu komandas biedru, lai varētu cerēt uz vēl vienu uzvaru čempionātā.

"Lai kā nevērtētu, es nedomāju, ka Kimi būtu jāuzskata par komandas otro numuru," saka Mika Salo. "Tomēr pirmais, kas būtu jāizdara, lai uzvarētu čempionātā - jāsakauj Fetels. Pēc tam arī varēs redzēt, vai ar to būs pietiekami. Grūti pateikt, vai viņam šī būs pēdējā sezona, taču "Ferrari" rīkojās gudri, paturot sastāvā abus pilotus, jo stabilitāte ir svarīga. Arī piloti paši viens otru labāk iepazīst."

Jau pirms vairākiem mēnešiem tika runāts, ka ne tik tālā nākotnē "Ferrari" sastāvā varētu nokļūt jaunais talants Makss Verstapens. Tikmēr bijušais F1 piltos Žans Alezī uzskata, ka šogad tam vēl nevajadzēja notiks, tāpēc "Ferrari", arī viņaprāt, izdarījuši pareizu izvēli.

"Labāk, lai komandā ir Raikonens nevis kāds jaunais pilots, piemēram, Makss Verstapens, kurš savas ambīcijas nostādīs augstāk par komandas interesēm," saka francūzis.

Jaunā F1 sezona startēs šo svētdien, 20. martā Austrālijā.

Izmantotie resursi:
Autosport
F1Today.net - Formula 1 news