Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tods noraida Ben Sulajema apsūdzības FIA naudas izsaimniekošanā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tods noraida Ben Sulajema apsūdzības FIA naudas izsaimniekošanā
Žans Tods. Foto: FIA

Bijušais FIA prezidents Žans Tods sniedzis publisku atbildi uz Mohameda Ben Sulajema kritiku par to, kā francūzis savulaik vadīja šo institūciju, nosaucot sava pēcteča apgalvojumus par nepamatotiem, taču ne pārsteidzošiem, zinot viņa grūto raksturu.

Ben Sulajems FIA vadītāja amatā stājās 2021. gada beigās un jau vairākkārt uzsvēris, ka viens no nepatīkamajiem uzdevumiem bijis tikšana galā ar budžeta deficītu, kas it kā radies, kad prezidents bija Tods.

"Bija finansiālas grūtības, par ko iepriekš nezinājām," pirms kāda laika izteicās Ben Sulajems, nosaucot summu virs 20 miljoniem ASV dolāru. "Mums bija deficīts, vēl pirms pandēmijas, bet esmu gandarīts, ka izdevies to atrisināt."

Tods līdz šim netika komentējis situāciju, bet tagad sniedza garāku interviju franču medijam "L'Equipe", paužot savu skatījumu.

"Kad es aizgāju, rezervēs vajadzēja palikt vairāk kā 250 miljoniem eiro," saka Tods. "Kad 2009. gadā uzsāku darbu, tie bija labi ja 40 miljoni, lai gan tikai dažus gadus pirms tam FIA bija pārdevusi F1 komerciālās tiesības uz nākamajiem simts gadiem. Es to nesauktu par deficītu. Kad aizgāju, budžets bija vairākas reizes lielāks, kā arī radīti jauni ienākumu avoti un resursi, kā "Formula E", izturības sacīkšu pasaules čempionāts, rallijreida čempionāts."

Tāpat Ben Sulajems paudis, ka, uzreiz pēc stāšanās amatā, viņam negaidīti "uzkrituši" tiesu darbi saistībā ar patenta tiesībām uz "Halo" drošības sistēmu.

Tods komentē: "Tā ir taisnība, ka brīdī, kad aizgāju, palika neatrisināts strīds, tiesa saistībā ar "Halo". Taču tas nebija "paslaucīts zem paklāja". Mūsu dienesti to labi dokumentēja un uzraudzīja. Tālāk mēs visu stādījām priekšā senātam un pasaules motoru sporta padomei. Tas notika vēl pirms devos prom, un tagadējais FIA prezidents apmeklēja šo prezentāciju. Šo tiesvedību Teksasā uzsāka inženieris, kuram piederēja patents, kas bija spēkā tikai ASV un uz īsu periodu. Tāpēc, kad es aizgāju, nekas no tā nebija noslēpums. Bet es neesmu par to viņa teikto pārsteigts, zinot, kas ir mans pēctecis. Es pazīstu viņa raksturu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv