Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lasvegasas posmā F1 komandas gaida neierasti auksti apstākļi

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ Lasvegasā tiek prognozēta F1 sacensībām neierasti zema gaisa temperatūra, kas jau sākot ar piektdienas treniņbraucieniem būs īpašs pārbaudījums komandām.

Šajos apstākļos komandām būs ne vien jānoskaidro, kā panākt, lai visi trīs "Pirelli" riepu vedi Lasvegasā darbotos iespējami efektīvāk, bet arī jāsaskaras ar dzesēšanas grūtībām. Iepriekš aizvadītajos F1 posmos Katarā un Meksikā gaisa temperatūra bija ļoti augsta, Mehiko trasē bija arī retinātāks gaiss, kas prasīja maksimālu dzesēšanu. Lasvegasā būs tieši pretēji.

Lai gan šobrīd izmantotajiem hibrīda V6 motoriem nepatīk liels karstums, tie nav paredzēti arī braukšanai ļoti zemā temperatūrā. Ar līdzīgiem apstākļiem komandas saskārās F1 pirmssezonas testos un filmēšanās dienās Eiropā, taču šī būs pirmā reize, kad pie tik zemas temperatūras jāaizvada sacensības konkurences apstākļos.

Papildus izaicinājums būs ļoti garā taisne. Gan riepas, gan bremzes pirms līkuma aiz tās noteikti nebūs optimālajā temperatūrā. Arī tikko uzklātais asfalts šobrīd rada neprognozējamus apstākļus, turklāt trases segums, kā jau ielu trasē, noteikti nebūs perfekti līdzens.

"Būs grūti," atzīst "Williams" veiktspējas nodaļas vadītājs Deivs Robsons. "Domāju, ka trases segums, kas šobrīd ir lielais nezināmais, un kā tas sasauksies ar riepām, noteikts, kā izvērsīsies turpmākā nedēļas nogale. Trases konfigurāciju esam labi iepazinuši simulatorā, par to ir liela skaidrība. Bet pavisam noteikti mēs nevaram prognozēt, kā mašīnas Lasvegasā uzvedīsies."

"Alpine" trases inženierijas vadītājs Siarons Pilbīms: "Izskatās, ka būs auksti. Bet mēs nezinām, cik tieši auksti. Šī ir jauna trase, kas vienmēr ir interesanti. Pirms posma veiksim visus ierastos simulāciju darbus, bet daudz ko no tā, kas mūs sagaida, nevar zināt. Mēs nezinām, cik nelīdzena būs trase, kāds ir tās segums un tamlīdzīgas lietas. Darīsim visu, ko varam, bet pirms nedēļas nogales nevaram izdarīt visu. Galvenais ir, lai esam gatavi pirmajos pāris treniņos mācīties."

Visa darbība trasē notiks vakarā un naktī. Pirmais treniņš sāksies ceturtdien plkst. 20:30 pēc vietējā laika, otrais - vien pusnaktī. Kvalifikācijas sākums gaidāms piektdienas pusnaktī, bet sacensību starts - sestdien plkst. 22:00. Latvijā tobrīd būs rīts. Pirmā treniņa starts jau plkst. 6:30 pēc Latvijas laika piektdienas rītā, kvalifikācija startēs 10:00 sestdienā, bet sacīkste - 8:00 svētdienā.

Lasvegasas GP sesiju sākuma laiki (LV):

Izmantotie resursi:
www.f1.lv