Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" vadītājs: "Izkārt dzeltenos karogus šajā situācijā bija lieki"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" vadītājs: "Izkārt dzeltenos karogus šajā situācijā bija lieki"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lielu neveiksmi Azerbaidžānas GP kvalifikācijā piedzīvoja Lando Noriss. Atrodoties lidojošajā aplī, kas viņam visai noteikti būtu garantējis iekļūšanu otrajā kārtā, sportists bija spiests samazināt ātrumu, jo trasē uz brīdi tika izkārti dzeltenie karogi. Komanda par to ir ļoti neapmierināta.

Estebans Okons bija aizķēris barjeru ceturtajā līkumā un pa trasi turpināja braukt lēnām. Sākumā tika rādīti baltie karogi, kas brīdina citus pilotus par lēni braucošu auto, bet, ņemot vērā, ka Noriss tuvojās lielā ātrumā veicamajiem 18. un 19. līkumiem, tiesnesis pieņēma lēmumu, ka tas ir bīstami un izkāra dzelteno karogu.

FIA vēlāk atzina, ka tas bijis pareizs solis, bet "McLaren" komandas vadītājs Andrea Stella pauda neapmierinātību.

"Mēs veicam pārrunas ar FIA, kāpēc tas notika, jo dzeltenais karogs nebija nepieciešams, kad trasē vienkārši atrodas lēna mašīna, kas brauc ārpus galvenās trajektorijas," sacīja Stella. "Visi cenšas, kā labāk, bet šī bija situācija, kam ideālā variantā nevajadzēja notikt. Mums par to nākas maksāt. Bet mēs nepadosimies un rīt mēģināsim visu to labāko, lai izcīnītu iespējami vairāk punktus. Lando neīstajā laikā atradās vietā, kur dzeltenajiem karogiem nevajadzēja būt."

Noriss palika 17. vietā, bet šodien būs jāstartē no 16. pozīcijas, jo diskvalifikāciju saņēmis Pjērs Gaslī. Tas var būtiski ietekmēt viņa izredzes cīņā ar Maksu Verstapenu par 2024. gada F1 titulu. "Red Bull" pilots sacensības svētdien uzsāks no sestās vietas.

Azerbaidžānas posma starts plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
motorsport.com