Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Izskatās, ka "Mercedes" ir grūti samierināties ar zaudēšanu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Izskatās, ka "Mercedes" ir grūti samierināties ar zaudēšanu"
Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko atzinis, ka "Mercedes" komandai ir ļoti grūti samierināties ar zaudēšanu, tāpēc tiek izdomāti dažādi "Red Bull" neglaimojoši stāsti. Toto Volfs arī izteicies, ka F1 noteikumi tika speciāli mainīti, lai pārtrauktu viņa vadītās komandas dominēšanu.

Nesen, kad Makss Verstapens izcīnīja desmito uzvaru pēc kārtas, to "Mercedes" vadītājs Volfs nodēvēja par nevienam neinteresējošu sasniegumu. Džordžs Rasels tikmēr izteicies, ka ar Verstapena mašīnu spētu uzvarēt puse no F1 pilotiem. Tāpat bijuši arī citi konkurentus nievājoši izteikumi.

"Tāda ir atšķirība starp viņiem un mums," atzinis "Red Bull" konsultants Marko. "Mēs skatāmies paši uz savu komandu, lai no tās dabūtu ārā labāko veikumu. Mums nerūp "Mercedes", kamēr viņi nav mums nopietni konkurenti. Mēs domājam par savām lietām. Darām visu iespējamo un neradām šāda veida stāstus, kā to dara viņi."

Volfs arī atzinis, ka pirms vairākiem gadiem F1 noteikumi tika mainīti, lai neļautu "Mercedes" turpināt dominēt.

"2021. gadā mēs zaudējām čempionātā vairāku iemeslu dēļ," saka Volfs. "Viens no iemesliem bija pēdējā sacīkste, bet zaudējām arī tāpēc, ka tika ieviesti noteikumi, kas tika veidoti, lai samazinātu to pārsvaru, kas mums bija. 2020. gadā mēs bijām superdominējoši, toreiz mums bija labākā mašīna, kāda mums bijusi. Sezonas beigās viņi mainīja noteikumus attiecībā uz mašīnas grīdu, un tam vajadzēja mūs apturēt. Paskatoties 2021. gada rezultātus, mēs nebijām tik konkurētspējīgi kā "Red Bull", bet Silverstonā atklājām mašīnas potenciālu, kas mūs nostādīja atpakaļ cīņā par titulu. Bet toreiz noteikumu izmaiņas tika veiktas, lai mainītu spēku samērus."

Marko piebilst: "Izskatās, ka "Mercedes" ir grūti samierināties ar zaudēšanu. Kad tik daudzus gadus esi uzvarējis, tā, protams, ir problēma. Tomēr ir jābūt reālistiem. Ja uzvarēt nav iespējams, tad nav iespējams. Tev jānovērtē tas, ko spēj izdarīt citas komandas. Mēs to novērtējām sezonās, kad "Mercedes" dominēja."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-09-15 10:26, pirms 10 mēnešiem
Kāpēc Sportacentrs.com neraksta par Helmuta Marko izteikumiem par Peresu?

     [+] [-]

, 2023-09-15 14:58, pirms 10 mēnešiem
playthegame rakstīja: Kāpēc Sportacentrs.com neraksta par Helmuta Marko izteikumiem par Peresu?
Pa lielam jau tur nav ko rakstīt. Pats Peress jau ir teicis, ka viņam tas pa lielam vienalga un nav nekā viņu aizskāris utt. (ja viņš to teica, lai gan tā nedomā, tad pa lielam viņš tāds Baričello veidīgais ir, un pats vainīgs)