Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" sola ļoti spēcīgu motoru 2017. gada sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" sola ļoti spēcīgu motoru 2017. gada sezonai
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Renault" F1 komandas vadība uzskata, ka šobrīd tās ražotie motori tādu neatpaliek no "Mercedes", turklāt 2017. gada dzinējs, kas šobrīd tiek izmēģināts uz stenda, testu laikā uzrādījis ļoti iepriecinošu veiktspēju.

Šosezon "Renault" izdevies ļoti liels progress, kā rezultātā "Red Bull" komanda, kas arī startē ar francūžu ražotajiem motoriem, jau spēj iesaistīties cīņā par pjedestāliem un dažkārt arī uzvarām.

"Šogad esam spēruši divus lielus soļus uz priekšu - pirmais bija pirms sezonas sākuma, bet otrs - posmos Monako un Kanādā," skaidro "Renault" komandas vadītājs Frederiks Vasērs. "Domāju, ka mēs tālu neatpaliekam no "Mercedes". Šobrīd vēl esam nedaudz aiz viņiem, bet, ja paskatamies GPS datus, tad šis attālums ir neliels un samazinās."

Arī uz šīs nedēļas nogalē gaidāmajām sacīkstēm Singapūrā "Renault" inženieri sagatavojuši nelielus uzlabojumus F1 motoram. Tikmēr veiksmīgi norit darbs arī pie nākamā gada dzinēja.

"Jau šobrīd mēs zinām, kāds būs mūsu motors 2017. gadam, jo tas jau tiek gatavots un, manuprāt, parāda iepriecinošu veiktspēju," atklāj Vasērs.

"Renault" komanda, kas Formulā 1 atgriezās tikai šogad un pagaidām ar augstiem rezultātiem nevar lepoties, izstrādājusi ļoti konkrētu un ambiciozu plāno nākamajai piecgadei. To iztrādājis "Renault" kompānijas priekšsēdētājs Karloss Gosns.

"Mums ir Gosna izstrādāta "ejamā ceļa karte", kas saka, ka trīs gadu laikā mums jābūt spējīgiem izcīnīt pjedestālus, bet piecu gadu laikā jāuzvar sacīkstēs," norāda Vasērs. "Tātad, starp šo brīdi un brīdi pēc trim gadiem mums jābūt uz pjedestāla. Tas nozīmē, ka nākošgad mums jābūt spējīgiem izcīnīt piekto vietu. Domāju, ka tas būtu labs sasniegums."

Tikmēr Vasērs apzinās, ka šogad komanda uz augstiem sasniegumiem var necerēt, jo startē ar "Lotus" izgatavotu šasiju, kas sākotnēji bija paredzēta "Mercedes" dzinējam: "Mūsu rīcībā ir visi skaitļi un mēs ļoti labi zinām, ka šī šasija tika izgatavota 2015. gada sākumā un sezonas laikā vispār nav attīstīta. Turklāt tā tika radīta "Mercedes" motoram, bet mēs tieši tādā tajā ievietojām "Renault" dzinēju."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...