Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA noraida divu jaunu F1 komandu pieteikumus

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA noraida divu jaunu F1 komandu pieteikumus
Formula 1 sacensību starts
Foto: LaPresse/Scanpix

Divas jaunas F1 komandas bijušas pieteikušās dalībai pasaules čempionātā sākot ar 2016. vai 2017. gadu, taču Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) šos pieteikumus ir noraidījusi. Tas nozīmē, ka tuvāko divu sezonu laikā būs tikai viena jauna komanda - "Haas".

FIA jau sākot ar šī gada maiju pieņēma pieteikumus no jaunām komandām, kas vēlētos startēt Formulā 1. Sākotnēji pēdējais pieteikumu iesniegšanas termiņš tika nolikts uz jūniju, bet pēc tam pagarināts līdz 23. jūlijam.

Britu žurnāla "Autosport" rīcībā esošā informācija liecina, ka pieteikumus iesniegušas divas komandas, taču neviena no tām nav atbildusi FIA izstrādātajiem kritērijiem.

"Apstiprinām, ka FIA saņēma pieteikumu no divām Formula 1 kandidātu komandām," saka FIA preses pārstāvis. "Pēc tam tika veikts visaptverošs pārbaudes process. Diemžēl neviena no šīm pretendentēm neatbilda FIA jauno komandu kritērijiem, lai gan tām bija iespēja to izdarīt, tāpēc šobrīd pieteikumu pieņemšanas un pārbaudes process tiks slēgts."

Abu potenciālo F1 komandu nosaukumi netiek atklāti. Lai gan bija zināms, ka vēlme startēt F1 čempionātā ir vadošajai GP2 komandai "ART Grand Prix", "Autosport" raksta, ka šī komanda neesot bijusi starp kandidātēm. FIA pārstāvis tikmēr uzsver, ka federācijai nav uzdevums vai tiesības atklāt abu pieteikumus iesniegušo komandu nosaukumus.

Kā zināms, dalībai F1 čempionātā 2016. gada sezonā apstiprināta jauna komanda "Haas", kuras īpašnieks ir veiksmīgais ASV uzņēmējs Džīns Hāss.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...