Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī nākamgad F1 kalendārā būs seši sprinta posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī nākamgad F1 kalendārā būs seši sprinta posmi
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāts paziņojis tās sešas posmu nedēļas nogales, kas tiks aizvadītas pēc sprinta sacensību formāta.

Pieci no sešiem sprinta posmiem paliks tie paši. Aizvien sprinta sacīkstes norisināsies F1 posmos Ķīnā, Maiami, Ostinā, Brazīlijā un Katarā.

Tikmēr Austrijā nākamgad vairs sprints nenotiks. Tā vietā tas risināsies Beļģijā.

Iepriekš leģendārajā Spā-Frankošampas trasē sprints tika rīkots 2023. gadā. Uz šo gadu F1 kalendārā atgriezās Ķīna, kurai tika viena no sprinta nedēļas nogalēm, tāpat pirmo reizi šogad sprints tika rīkots Maiami. Līdz ar to Beļģija un arī Azerbaidžāna šogad vairs sprinta kalendārā neietilpst.

Austrijā sprintu pirmo reizi rīkoja 2022. gadā. Savukārt Brazīlijā tas nākamgad notiks jau piekto reizi. Sanpaulu sprinta sacensības risinājušās kopš to ieviešanas 2021. gadā.

F1 čempionāts arī paziņojis, ka neattieksies no sprinta formāta, jo secināts, ka attiecīgajās nedēļas nogalēs skatītāju skaits ir palielinājies, ja salīdzina ar tradicionālo formātu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-15 11:17, pirms 2 mēnešiem
Nevajadzēja nevienu sprintu. Nekam nederīgs pasākums.