Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: ''Šī bija neaizmirstama nedēļas nogale''

Rosbergs: ''Šī bija neaizmirstama nedēļas nogale''
Niko Rosbergs
Foto: AP/Scanpix

Pēc šodien aizvadītās Ķīnas lielās balvas komentārus sniedza tās uzvaretājs Niko Rosbergs, kuram šī bija pirmā F1 uzvara, neveiksmīgu sacīksti aizvadījušais Mihaels Šūmahers, trešās vietas ieguvējs Lūiss Hamiltons, kā arī Sebastians Fetels, kurš, sacīkstes sākot no 11. pozīcijas, spēja finišēt piektajā pozīcijā.

Ķīnas lielās balvas uzvarētājs Niko Rosbergs: "Šī man bija neaizmirstama nedēļas nogale. Manas karjeras pirmā uzvara F1 kvalifikācijas braucienos un pēc tam arī pašās sacīkstēs. Sasniegtais ļauj justies tiešām fantatiski.

Pēdējie 20 apļi briesmīgi vilkās, un šķita, ka braucu nevis F1, bet ''Le Mans" 24 stundu sacīkstēs, taču mirklī, kad pabraucu garām rūtotajam karogam, mani pārņēma milzīgs atvieglojums.

Lai gan esam paveikuši izcilu darbu, taču nedrīkstam apstāties pie sasniegtā. Ir jāturpina strādāt un attīstīt formulu,'' mērķtiecīgi noskaņots, sacīja Rosbergs.

Savus komentārus sniedza no otrās vietas startējušais Mihaels Šūmahers, kuru kārtējo reizi sacīkšu laikā piemeklēja nelaime - pitstopa laikā kļūdījās "Mercedes'' komandas mehāniķis, kā rezultātā septiņkārtējam F1 čempionam nācās izstāties. ''Sākumā gribu apsveikt Niko (Rosbergu) ar lielisko sniegumu un viņa pirmo F1 uzvaru karjerā. Esmu tiešām priecīgs par viņu,'' sacīja Šūmahers.

''Runājot par manu izstāšanos, jāsaka, ka jūtos nedaudz vīlies, taču nevēlos pārmest mehāniķim, kas tobrīd darbojās ap manu priekšējo labo riteni. Mēs visi kādreiz kļūdamies,'' saprotoši izsacījās Šūmahers.

Apmierināts pēc sacīkstēm bija Lūiss Hamiltons, kurš, par spīti piecu starta vietu sodam, izcīnīja trešo pozīciju. ''Šodien bija ļoti aizraujošas sacīkstes, taču jāatzīst, ka tās bija arī ļoti sarezģītas. Cīņa par otro - sesto pozīciju ilga līdz pat pašām sacīkstes beigām. Skatītājiem tas bija īsts saldais ēdiens.

Ar lielāko prieku būtu sacenties ar Niko (Rosbergu) par pirmo pozīciju, taču piecu starta vietu sods šoreiz man tādu iespēju liedza. Domāju, ka trešā pozīcija šīsdienas sacīkstēs ir labs rezultāts, turklāt Džensons (Batons) finišēja otrais, kas ir tiešām labs sasniegums mūsu komandai. Formula sacīkšu režīmā ir ļoti ātra, tāpēc varam cerēt uz augstiem rezultātiem arī turpmāk,'' optimistiski raugoties Bahreinas posma virzienā, sacīja Hamiltons.

Labu sniegumu aizvadītajās Ķīnas F1 sacīkstēs parādīja Sebastians Fetels, kurš startēja no 11. vietas. ''Sacīkšu startā es bija viens no lēnākajiem, taču veiksmīgi izvēlētā taktika ļāva kāpt augstāk un augstāk, līdz dažus apļus pirms sacīkstes beigām atrados jau otrajā pozīcijā.

Sacīkšu beigās riepas bija pilnīgi nodilušas, tāpēc nespēju nosargāt otro pozīciju. Galvenais uzdevums bija aizbraukt līdz finišam, kas arī izdevās. Ir iegūti punkti, kas sezonas beigās var noderēt, tāpēc bēdāties par šodien izcīnīto piekto pozīciju netaisos.

Var redzēt, ka "Mercedes'' komanda ir krietni progresējusi - Rosbergs šodien bija nenotverams, tāpēc mums būs jāstrādā divreiz smagāk, lai atgūtu zaudēto un varētu cīnīties par augstākajām pozīcijām,'' sacīja divkārtējais F1 čempions Fetels.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-15 23:26, pirms 12 gadiem
Man domāt, ka visi kļūdās - piekrītu, bet Šūmja mehāniķis visticamāk jau ir brīvs - ar visu sapratni...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-16 00:48, pirms 12 gadiem
xxx77lv rakstīja: Man domāt, ka visi kļūdās - piekrītu, bet Šūmja mehāniķis visticamāk jau ir brīvs - ar visu sapratni...
visi kā auni rej uz to mehāniķi, bet vainīgais jau bija lollipop man, kurš parādīja ka drīkst braukt...

     [+] [-]

, 2012-04-16 10:05, pirms 12 gadiem
Neviens no abiem nebija vainīgs. Lieta tāda, ka tā bija sistēmas problēma, lollipop vīriņš nenosaka, kurā brīdī var braukt. Viņš vnk atļauj braukt, kad sistēma saka, ka viss kārtībā un kā video redzam, tad sistēma rāda zaļo gaismu, kaut arī viss vēl nav kārtībā.
Neviens no abiem nav vainīgs - tehnikas problēma. Un katrā ziņā žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:05, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: neaizmirsti gan šito, Rosberg jo kas zina kad vēl un vai vispār tur vēl stāvēsi
Un kāpēc gan ne? Vai tad izskatās, ka "Mercedes" būtu lēni? Gan jau čalis ies tēva pēdās

     [+] [-]

, 2012-04-16 16:27, pirms 12 gadiem
Lai vecas arī turpmāk. Cerams iekabinās visiem čempioniem. Nu būs pārlieciba ka tas ir iespējams.