Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso bijis tuvu tam, lai pēc pagājušās sezonas pamestu F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso bijis tuvu tam, lai pēc pagājušās sezonas pamestu F1
Fernando Alonso
Foto: REUTERS/Scanpix

Spāņu autosportists Fernando Alonso atklājis, ka pagājušajā gadā daudz domājis par savu sapni izcīnīt "Triple Crown" titulu, tādēļ bijis tuvu tam, lai noslēgtu karjeru "Formulā 1".

Lai iegūtu "Triple Crown", kas līdz izdevies vien leģendārajam britam Greiemam Hilam, ir jāuzvar Monako F1 "Grand Prix" izcīņā, "IndyCar" seriāla posmā "Indy 500", kas notiek slavenajā Indianapolisas ovāla trasē, kā arī Lemānas 24 stundu sacensībās, kas ir daļa no pasaules izturības sacīkšu čempionēta (WEC). Alonso jau ir uzvarējis Monako, pērn iemēģināja laimi Indianapolisā, kur cīnījās par uzvaru, tomēr dzinēja defekta dēļ izstājās, kamēr tagad gatavojas aizvadīt pilnu WEC sezonu un pirmo reizi startēt Lemānā. Paralēli viņš turpinās karjeru F1 sacīkstēs.

"Pagājušajā gadā es domāju par došanos uz citu čempionātu un beigšanu startēt F1 sacensībās," tagad atklāj Alonso. "Pēc atgriešanās no Indianapolisas aizvadīju sacīkstes Austrijā un Silverstounā, kur prātoju, vai nebūtu labāk nākamgad pamainīt čempionātus. Prātoju, ka varbūt vajadzētu apvienot startēšanu Indianapolisā un Lemānā, kas iespējams būtu labākais variants."

Vēlāk gan Alonso pieņēmis lēmumu palikt.

"Sajutu, ka nav īstais brīdis, lai apstātos, vismaz ne tagad, ne pēc tādiem rezultātiem, ne ar tādu sajūtu," lēmumu pamato divkārtējais F1 pasaules čempions. "Zināju, ka nožēlošu to visu dzīvi un visā atlikušajā autosportista karjerā saglabāsies šī sliktā sajūta. Es vēl pavisam noteikti gribu gūt panākumus. Tā ir lieta, ko mēs ar "McLaren" vēl neesam pabeiguši. Es domāju, ka ir pienācis gads, kad visas šīs lietas mainīsies, jūtu to diezgan spēcīgi."

Iepriekšējās trīs sezonas Alonso pavadīja "McLaren" komandā, tomēr vājie "Honda" dzinēji liedza iespēju kaut reizi kāpt uz pjedestāla. Šogad "McLaren" formulas apgādātas ar "Renault" motoriem, kas dod cerības uz krietni augstākiem sasniegumiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 16:13, pirms 7 gadiem
Varētu domāt kaļ izcīnīt indy 500 un lemānu ir baigi vienkārši. Var nepietikt laika. Palikšana F1 ir apstāšanās ceļā uz savu mērķi