Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par "Renault" F1 testpilotu kļūst kanādiešu autosportists

Juris Grīns
Juris Grīns

Par "Renault" F1 testpilotu kļūst kanādiešu autosportists
Nikolā Latifi
Foto: nicholaslatifi.com

20 gadus vecais kanādiešu autosportists Nikolā Latifi parakstījis līgumu ar F1 komandu "Renault", kļūstot par tās testu braucēju un attīstības programmas dalībnieku.

Šogad Latifi startēs arī GP2 čempionātā, kur pārstāvēs DAMS komandu, kā arī aizvadīs daudzus testu braucienus, lai iegūtu Superlicenci F1 mašīnas vadīšanai. "Renault" mērķis ir ļaut kanādietim šogad piedalīties vismaz vienas "Grand Prix" nedēļas nogales oficiālajos treniņbraucienos.

"Nikolā ir jauns talants, kurš ātri attīstās un savā līdz šim īsajā karjerā paspējis gūt pieredzi dažādos čempionātos," stāsta "Renault Sport Racing" sacīkšu direktors Frederiks Vasērs. "Priecājamies, ka varam ievest viņu Formulā 1, kad komanda piedzīvo tik dinamisku pārmaiņu laiku. Esam lepni, ka viņš ir ar mums."

Formulu sacensībās Latifi startē kopš 2012. gada. Pēdējos divus gadus viņš guvis pieredzi arī "Formula Renault 3.5 Series" un "GP2 Series" čempionātos, pagaidām gan negūstot uzvaras vai pjedestālus. Pērn "Formula Renault 3.5 Series" viņa augstākie sasniegumi bija vairākas ceturtās vietas, bet GP2 Latifi pagaidām divu sezonu laikā aizvadījis tikai piecus posmus.

"Tas, ka tagad esmu "Renault" testpilots, ir kaut kas īpašs," saka pats sportists. "Tā ir neticama iespēja. Viņiem ir bagāta vēsture, un mācīšanās no šīs rūpnīcas komandas tiešām palīdzēs manā attīstībā. Mans sapnis vienmēr bijis tikt Formulā 1, un aizvien ir veicams daudz grūta darba, taču šis ir solis uz priekšu, lai pierādītu savu potenciālu un tiktu līdz startēšanai sacīkstēs."

Kā zināms, gaidāmajā sezonā "Renault" rūpnīcas komanda atgriežas F1 čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

     [+] [-]

, 2016-03-15 08:11, pirms 9 gadiem
Tātad uz šo sezonu Renault būs divi testpiloti. Latifi piedalīsies vienā FP1, Okons piedalīsies vairkos FP1. Okons gan ir izīrēts no Mercedes