Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Vipss tiek pie jauna līguma un tuvojas F1 čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Vipss tiek pie jauna līguma un tuvojas F1 čempionātam
Juri Vipss. Foto: Red Bull

Igauņu autosportists Juri Vipss, kurš pašlaik ir samērā tuvu iekļūšanai "Formulā 1", nākamo sezonu aizvadīs F2 čempionātā, pārstāvot "Hitech" vienību. Viņa pārinieks būs Liams Lavsons, līdz ar to šī kļūs par "Red Bull" junioru komandu. Vipss sola, ka cīnīsies par titulu.

20 gadus vecais Vipss komandu pārstāvējis jau iepriekš, kad 2019. gadā ar to piedalījās "Formula 3" čempionātā, gūstot trīs uzvaras un izcīnot ceturto vietu kopvērtējumā, kā arī pēc tam finišējot otrajā vietā prestižajā Makao "Grand Prix".

"Aizvadījām labu sezonu "Formulā 3", un mums vēl ir darāmas nepabeigtas lietas," optimistiski atkalapvienošanos ar "Hitech" komandu komentē Vipss. "Viņi aizvadīja labu debijas sezonu F2 čempionātā, un esmu drošs, ka šogad spēsim cīnīties par titulu."

Šī būs Vipsa pirmā pilnā sezona "Formulā 2". Pērn viņš aizvadīja četrus posmus DAMS sastāvā, parādot debitanta mērogiem labu sniegumu, Mudžello trasē otrajā braucienā pat kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena. Sākotnēji 2020. gadā viņa plāns bija startēt "Super Formula" seriālā, kas notiek Japānā, bet ceļošanas ierobežojumi lika šo ieceri mainīt. Vēl viņš piedalījās vairākos "Formula Regional" Eiropas čempionāta posmos, trīs sacīkstes finišējot pirmajā trijniekā.

Tāpat kā Lavsons, kurš pērn ar trim uzvarām guva piekto vietu "Formulā 3", bet šogad paralēli piedalīsies arī DTM čempionātā, Vipss ietilpst "Red Bull" junioru programmā. Līdz ar to igaunim ir visas iespējas jau tuvāko sezonu laikā kļūt par "Formula 1" pilotu.

Tāpat karjeru attīstīt turpinās četri citi "Red Bull" juniori, kuri tikuši pie jauniem līgumiem. Jehans Daruvala aizvadīs otro sezonu F2 seriālā, kur pērn pakāpeniski progresēja un uzvarēja sezonas pēdējās sacīkstēs - viņš turpinās pārstāvēt "Carlin" vienību. Tikmēr "Hitech" sastāvā F3 čempionātā brauks Dževs Kravfords un Ajumu Ivasa, bet Džonijs Edgars šajā pašā seriālā pārstāvēs "Carlin".

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-15 17:21, pirms 3 gadiem
Aizmirsi pieminēt, ka šogad arī norvēģis Haugers turpinās braukt F3, pārstāvot Prema komandu (kopā ar Šārla brāli Artūru

     [+] [-]

, 2021-01-15 20:23, pirms 3 gadiem
Kas neizdodas letiņiem, izdodas lēnajiem igauņiem! Veiksmi Vipsam!

     [+] [-]

, 2021-01-16 04:47, pirms 3 gadiem
Nū, no tik mazām valstīm tikt f1 iespējas tāpat ir minimālas.