Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen Motorsport" boss kļūs par vienu no "McLaren" vadītājiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen Motorsport" boss kļūs par vienu no "McLaren" vadītājiem
Josts Kapito
Foto: eurocarnews.com

"Volkswagen Motorsport" direktors Josts Kapito noslēdzis līgumu ar Formula 1 komandu "McLaren" un kļūs par tās galveno izpilddirektoru (CEO).

Lai gan 2016. gada F1 sezonas sākums vairs nav aiz kalniem, Kapito "McLaren" vienībai nepievienosies uzreiz - tas notiks, kad viņa aizvietotāju būs atradusi kompāniju "Volkswagen".

Džonatans Nīls, kurš bija iecelts par "McLaren Racing" pagaidu galveno izpilddirektoru un šo amatu pildīja 22 mēnešus, tikmēr kļūs par "McLaren Technology Group" galveno operāciju direktoru (COO).

Kapito un Nīls strādās ciešā sadarbībā ar "McLaren" sacīkšu direktoru Eriku Buljē, un komanda cer, ka tādā veidā efektīvāk izdosies uzlabot sniegumu pēc katastrofālās 2015. gada sezonas, kad Fernando Alonso un Džensons Batons ar mokām cīnījās par punktiem.

"McLaren" priekšsēdētājs Rons Deniss F1 komandas restrukturizāciju aizsāka jau 2014. gadā, faktiski likvidējot komandas vadītāja amatu. Turpmāk vadībā atradīsies vairāki speciālisti, kas sadarbosies savā starpā.

Josts Kapito par "Volkswagen Motorsport" vadītāju kļuva 2012. gada vidū un viņa vadībā komanda trīs sezonas pēc kārtas dominējusi pasaules rallija čempionātā (WRC).

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...