Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Maldonado pēdējo gadu laikā sodīts divreiz vairāk nekā citi piloti

Juris Grīns
Juris Grīns

Maldonado pēdējo gadu laikā sodīts divreiz vairāk nekā citi piloti
Maldonado izraisa sadursmi
Foto: AFP/Scanpix

Apkopojot pēdējo sezonu laikā, no 2011. līdz 2015. gadam, pilotiem piespriestos sodus, secināms, ka Pastors Maldonado tiesnešu nežēlastībā kritis vismaz divreiz vairāk par citiem braucējiem Formulā 1.

Maldonado sev radījis avāriju izraisītāja slavu un tas atspoguļojas arī piespriesto sodu statistikā. Pēdējo piecu F1 čempionāta sezonu laikā Maldonado saņēmis sodu 29 reizes. Kopumā viņš piedalījies 95 sacīkstēs, tātad sodīts vidēji gandrīz katrā trešajā "Grand Prix" nedēļas nogalē.

Par vecenuēlieša izdarībām trasē nav sajūsmā arī vairāki viņa konkurenti. 2014. gadā Bahreinā Žans-Eriks Verņš izteicās, ka "tas pusis mēģināja mani nogalināt".

"Arī visi pārējie piloti avarē, arī visiem pārējiem pilotiem gadās dažādi incidenti, taču tad nekas nenotiek," portālam "motorsport.com" skaidro pats Pastors Maldonado. "Nav tā, ka es tiesnešiem patiktu vai nepatiktu, jo es pazīstu viņus visus un zinu, ka viņi vienkārši dara savu darbu. Pēdējā gada laikā esmu redzējis daudzas avārijas un ir tā, ka reizēm viņi pret citiem nav bijuši tik skarbi. Mani viņi dažkārt vērtē skarbāk. Tomēr tā ir daļa no spēles. Līdzīgi ir arī futbolā."

Tomēr jāatceras, ka gluži bezcerīgs Maldonado nav, jo viņš ir 2010. gada GP2 čempions, kā arī 2012. gadā "Williams" komandas sastāvā uzvarēja F1 posmā Barselonā, Spānijā.

Šobrīd gan parādījušās neskaidrības ap Maldonado nākotni, lai gan pagaidām viņam ir līgums par startēšanu "Renault" komandas sastāvā. Iespējams, sportista sponsors neturpinās maksāt komandai, tāpēc tās vadība jau devusies uz Venecuēlu, lai situāciju noskaidrotu pilnībā. Tiek ziņots, ka uz Maldonado vietu jau gaida bijušais "McLaren" pilots Kevins Magnusens.

Visbiežāk sodītie F1 piloti (2011-2015)

ReizesPilots
29Pastors Maldonado
13Romēns Grožāns
13Serhio Peress
12Estebans Gutjeress
12Luiss Hamiltons
9Kimi Raikonens
9Niko Hilkenbergs
8Adrians Zutils
8Žans-Eriks Verņs
8Žils Bjanki
8Makss Čiltons
8Sebastians Fetels
......

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic · The independent F1 blog and...

     [+] [-]

, 2016-01-15 21:55, pirms 9 gadiem
F1 ir tādi piloti (Maldonado, Grožāns, agrāk Sato), kas izceļas vairāk ar sadursmju izraisīšanu. Taču tagad, manuprāt, ir cita problēma - par mazāko pieskaršanos ar formulām mēdz bargi sodīt, tāpēc pilotiem nav vēlēšanās apdzīt.

     [+] [-]

, 2016-01-16 18:57, pirms 9 gadiem
Marcello92 rakstīja: F1 ir tādi piloti (Maldonado, Grožāns, agrāk Sato), kas izceļas vairāk ar sadursmju izraisīšanu. Taču tagad, manuprāt, ir cita problēma - par mazāko pieskaršanos ar formulām mēdz bargi sodīt, tāpēc pilotiem nav vēlēšanās apdzīt.
Grožānu met arā no tās listes tad jau hamiltonu ar vari iemest