Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F2 čempions Puršērs, nespējis iekļūt F1, karjeru turpinās Japānas "Super Formula" seriālā

Juris Grīns
Juris Grīns

F2 čempions Puršērs, nespējis iekļūt F1, karjeru turpinās Japānas "Super Formula" seriālā
Teo Puršērs. Foto: Motorsport.com

Franču pilots Teo Puršērs, kurš šogad kļuva par F2 čempionu, atzinis sarūgtinājumu par palikšanu bez iespējas iekļūt F1 čempionātā. Tomēr, lai sevi vēl vairāk pierādītu, viņš turpināt startēt sacensībās un nākamo sezonu pavadīs "Super Formula" seriālā Japānā.

Savu identitāti no GP2 uz F2 čempionāts mainīja pirms 2017. gada sezonas. Kopš tā laika par čempioniem kļuvuši Šarls Leklērs, Džordžs Rasels, Niks de Vrīss, Miks Šūmahers un Oskars Piastri, kuri visi tikuši pie iespējas sevi parādīt "Formulā 1". Tomēr pēdējo sezonu F2 čempioniem šāda iespēja pagaidām nav radusies. Felipe Drugovičs ir "Aston Martin" rezervists, bet Puršērs netika pie iespējas startēt "Sauber" vienībā.

"Esmu jau otrais F2 čempions pēc kārtas, kas nav paaugstināts uz F1," atzīst Puršērs. "Tā notiek. Tāpēc, ka esi F2 čempions, nenozīmē, ka tev atradīsies vieta F1. Bet, ja godīgi, esmu sarūgtināts. Jo esmu F2 čempions un esmu sasniedzis šādus tādus labus rezultātus. Darīju visu, ko varēju. Mērķis, ko man "Sauber Academy" uzstādīja, bija uzvarēt čempionātā, un es to izdarīju. Varbūt šis nav īstais laiks un vieta, jo uz nākamo sezonu vienkārši nav brīvu vietu. Protams, nākamā gada beigās daudzi piloti būs bez līgumiem, bet es vairs nestartēšu F2. Tāpēc gribu turpināt braukt sacīkstēs un parādīt sevi F1 priekšā. Gribu parādīt, ka esmu tiešām ātrs un pelnījis tur atrasties. Tāpēc nedomāju, ka sistēmā kā tādā kaut kas būtu nepareizi."

"Sauber" jauno braucēju programmas pilots tagad noslēdzis līgumu ar "Team Impul" un nākamgad piedalīsies Japānā bāzētajā "Super Formula" čempionātā. Pagājušajā nedēļā Suzukas trasē viņš jau piedalījās oficiālajos testos. Arī "Red Bull" juniors un šī gada ceturtais labākais F2 pilots Ajumu Ivasa nākamgad pārcelsies uz šo čempionātu. Šogad par "Super Formula" čempionu kļuva Ritomo Mijata, bet otrais kopvērtējumā palika "Red Bull" rezervists Liams Lovsons.

Puršēram šobrīd ir 20 gadi. 2019. gadā viņš kļuva par Vācijas F4 čempionu, bet 2020. gadā izcīnīja otro vietu F3 čempionātā. F2 titulu francūzis sasniedza savā trešajā sezonā, pirms tam 2021. gadā ieņemot piekto, bet pērn - otro vietu kopvērtējumā. Pēdējos divus gadus viņš bija "Alfa Romeo" vienības oficiālais F1 testpilots.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv