Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marks Vēbers 40 gadu vecumā paziņo par karjeras beigšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Vēbers 40 gadu vecumā paziņo par karjeras beigšanu
Marks Vēbers savā pēdējā F1 sezonā 2013. gadā
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Bijušais F1 pilots Marks Vēbers paziņojis, ka 2016. gada sezona viņam būs pēdējā starptautiskajā autosportā.

Austrālietim šobrīd ir jau 40 gadi un no F1 čempionāta viņš aizgāja jau pirms trim gadiem, taču turpināja startēt šosejas izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), kur pērn kļuva par čempionu "Porsche" rūpnīcas komandas sastāvā.

19. novembrī Bahreinas 6 stundu sacīkšu ietvaros Vēbers pēdējo reizi startēs "Porsche" sastāvā, taču pēc tam kļūs par šīs komandas "īpašo pārstāvi".

"Šobrīd esmu tur, kur vienmēr esmu sapņojis būt - "Porsche" ir marka, ko vienmēr esmu mīlējis visvairāk, un tā man piestāv vislabāk," saka Vēbers. "Man pietrūks lielā ātruma, mašīnas radītā piespiedējspēka un cīņas ar konkurenetiem, bet vēlos aiziet, kamēr esmu virsotnē. Tāpat ar entuziasmu skatos uz saviem nākamajiem pienākumiem."

Formulā 1 Vēbers savulaik pavadīja 12 sezonas, uzvarot deviņos posmos. 2010. gadā viņš bija tuvu F1 titulam, vēl pēdējā posmā saglabājot izredzes uzvarēt kopvērtējumā. Trīs sezonās Vēbers ieņēma trešo vietu, kas ir viņa augstākie sasniegumi.

Savas karjeras laikā Vēbers pārstāvēja "Minardi", "Jaguar", "Williams" un "Red Bull" komandas. Tieši "Red Bull" sastāvā laikā no 2009. līdz 2012. gadam viņš guva visas savas deviņas uzvaras.

"Nomainīt F1 pret LMP1 klases prototipu bija ļoti lielas pārmaiņas," atzīst Vēbers. "Tomēr tas nāca īstajā laikā. Sapratu, ka man patīk dalīt mašīnu ar komandas biedriem. Tas man bija kas īpašs, un to es vienmēr atcerēšos. Bahreinā iesēsties mašīnā pēdējo reizi būs savādi, taču gribu izbaudīt savas pēdējās sacīkstes."

     [+] [-]

, 2016-10-14 17:34, pirms 8 gadiem
LMP1 daudz izskatīgākas mašīnas par f1 greideriem