Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Baldisjeri: "Šobrīd "Ferrari" nav komanda, bet bars iebiedētu cilvēku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baldisjeri: "Šobrīd "Ferrari" nav komanda, bet bars iebiedētu cilvēku"
Foto: motorsport.com

"Ferrari" šobrīd vairs nav īsta sacīkšu komanda, bet gan bars ar iebiedētiem cilvēkiem, kādā intervijā paudis leģendārās F1 vienības bijušais galvenais inženieris Luka Baldisjeri.

Pērn guvusi trīs uzvaras, šosezon "Ferrari" cerēja iesaistīties cīņā par titulu, tomēr līdz šim aizvadītajos posmos 2016. gadā tai nav izdevies gūt nevienu uzvaru. Konstruktoru kausā "Ferrari" ieņem trešo vietu, aiz jau kronētās čempiones "Mercedes" un "Red Bull", kas demonstrē pārspēku pār itāļiem tieši pēdējo posmu laikā.

Lai uzlabotu situāciju, "Ferrari" šogad veica vairāku darbinieku atlaišanu, kā arī rotācijas. Tomēr Baldisjeri, kurš komandu atstāja pagājušajā gadā, tobrīd būdams jauno pilotu programmas vadītājs, uzskata, ka "Ferrari" prezidents Serdžio Marčione un komandas vadītājs Mauricio Arivabene ir pārāk nepieredzējuši F1 sacīkstēs, lai spētu aizvest "Ferrari" līdz uzvarām.

"Ne Marčionem, ne Arivabenem nav pieredzes sacīkstēs, un slavenā "Ferrari" kultūra šobrīd jau ir pazudusi," intervijā "Corriere dello Sport" atzīst Baldisjeri. "Viņi vairs nav komanda, bet gan bariņš iebiedētu cilvēku. Tur valda baiļu klimats. Puiši negrib uzņemties risku, jo baidās, ka viņus var atlaist."

Baldisjeri arī uzskata, ka veiktās darbinieku nomaiņas nenesīs nekādu reālu labumu.

"Tam nav nekādas jēgas," viņš uzskata. "Tiem, kas ir labākie, būtu jārāda ceļš un jāmotivē cilvēki pieņemt lēmumus, bet, ja cilvēks kļūdās, viņu nevajadzētu uzreiz atlaist. Tomēr tieši tā notika ar Elisonu, un tas ir milzīgs zaudējums."

Džeimss Elisons komandu atstāja jūlijā, bet viņa vietā par tehnisko direktoru pieņemts Mattija Binotto. Baldisjeri par viņu šajā ziņā nav tas labākais viedoklis.

"Mattija zina, kā motivēt cilvēkus, viņam ir liela pieredze, bet viņš nevar būt tehniskais direktors," atzīst Baldisjeri. "Viņš labi zina, ka nespēj uzkonstruēt mašīnu, un viņam nav padziļinātu zināšanu par šasijas lietām, aerodinamiku vai mehāniku. Viņš tā vietā varētu būt labs komandas vadītājs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...