Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels ātrākais pēdējā F1 treniņā, Bērmanam avārija

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels ātrākais pēdējā F1 treniņā, Bērmanam avārija
Olivers Bērmans avarē Baku trasē. Foto: f1.com

Azerbaidžānas GP pēdējā treniņā ātrāko laiku uzrādīja "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, taču tikai ar nelielu pārsvaru uzveicot Šarlu Leklēru. Avāriju tikmēr piedzīvoja Olivers Bērmans.

Pirmo reizi sarkanie karogi Baku trasē tika izkārti pēc pirmajām 15 minūtēm, kad tehniskas problēmas dēļ trasē apstājās Estebana Okona "Alpine" mašīna.

Otro reizi treniņš tika apturēts, kad līdz tā beigām bija atlicis mazāk par pusstundu. Šoreiz avarēja Bērmans, kurš uz vienu posmu "Haas" sastāvā aizvieto diskvalificēto Kevinu Magnusenu. Sapratis, ka nespēs iegriezties pirmajā līkumā, brits mēģināja aizbraukt drošības joslā, taču vietas bija par maz un ar mašīnas kreiso pusi tika aizķerta barjera, kā rezultātā arī nolauzts priekšējais ritenis.

"Esmu tāds idiots," pēc negadījuma pa radio komandai sacīja Bērmans, steidzot atvainoties par kļūdu. Nākamgad viņš "Haas" komandā aizvadīs jau pilnu sezonu.

Rasels sasniedza ātrāko laiku 1:42.514, vien par 0.013 sekundēm pārspējot piektdienas ātrāko pilotu Leklēru no "Ferrari" nometnes. "McLaren" piloti parādīja progresu, Lando Norisam un Oskaram Piastri ieņemot trešo un ceturto vietu - viņi bija lēnāki par aptuveni 0.2 sekundēm. Tālāk sekoja F1 čempionāta līderis Makss Verstapens un Karloss Sainss.

Kvalifikācijas braucieni sāksies plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, savukārt sacensību starts svētdien jau plkst. 14:00.

Azerbaidžānas GP trešais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv