Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs ceturto gadu pēc kārtas uzvar kvalifikācijā Baku

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs ceturto gadu pēc kārtas uzvar kvalifikācijā Baku
Šarls Leklērs

Pēdējā kvalifikācijas daļā veicot divus ļoti ātrus apļus, pirmo starta vietu uz Azerbaidžānas GP sacensībām, kas notiks svētdien, izcīnījis "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. F1 līderis Makss Verstapens startēs sestais, bet tikai 17. vietā palika titula pretendents Lando Noriss.

Q1: Noriss izkrīt pirmajā kārtā

Pirmās kvalifikācijas daļas pēdējā ātrajā aplī Noriss uzrādīja labus rezultātus pirmajos divos sektoros, bet atgriezās boksos. Tobrīd tika rādīti dzeltenie karogi un ātrumu nācās samazināt. Tas nozīmēja palikšanu 17. pozīcijā, no kuras viņam būs jāuzsāk rītdien gaidāmā sacīkste.

Šobrīd "McLaren" pilots ir kopvērtējuma līdera Maksa Verstapena tuvākais sekotājs kopvērtējumā, atpaliekot 62 punktus. Komanda arī pirms šī posma paziņoja, ka koncentrēs visas pūles, lai atlikušajos astoņos posmos atbalstītu Norisu cīņā par F1 titulu.

Tālāk par pirmo kārtu netika arī Daniels Rikjardo, Valteri Botass, Guanju Žou un Estebans Okons. Ātrākais pirmajā kārtā bija Leklērs, aiz viņa ierindojās Alekss Albons, bet trešais bija Oskars Piastri.

Q2: Bērmans uzreiz aiz "Top 10"

Kevina Magnusena aizstājējs "Haas" komandā Olivers Bērmans kā pirmais palika aiz vadošā desmitnieka otrajā kvalifikācijas daļā, taču bija ātrāks par pārinieku Niko Hilkenbergu, kurš ieņēma tikai 14. vietu. Otro kārtu neizdevās pārvarēt arī Juki Cunodam, Pjēram Gaslī nu Lānsam Strolam. Šoreiz ātrāko laiku sasniedza Verstapens, aiz sevis atstājot Leklēru un Serhio Peresu. "Top 10" iekļuva abi "Williams" piloti, turklāt lielisku veikumu rādīja tikai otro posmu aizvadošais Franko Kolapinto - viņam otrajā kārtā piektais labākais aplis.

Q3: Leklērs nepārspējams ceturto gadu pēc kārtas

Trešajā, noslēdzošajā kvalifikācijas cēlienā pēc pirmajiem veiktajiem apļiem ar vadībā izvirzījās "Ferrari" komanda. Leklērs ar rezultātu 1:41.610 bija pirmais, bet 0.2 sekundes tālāk sekoja Karloss Sainss, kuram savukārt vien 0.008 sekundes zaudēja Piastri no "McLaren" vienības. Sekoja Džordžs Rasels, bet Peress bija ātrāks par otru "Red Bull" braucēju Verstapenu. Sezonas līderim vienā no līkumiem izslīdēja mašīnas aizmugure. Septītais bija Lūiss Hamiltons.

Dodoties trasē otro reizi, Aleksam Albonam uz mašīnas augšējās dzesēšanas atveres palika nenoņemts ventilators. Sportists apstājās drošā vietā un pats saviem spēkiem to noņēma, neizkāpjot no kokpita. Tiesnešiem dzeltenie vai sarkanie karogi nebija jārāda, bet komandas mehāniķu neuzmanība tika klasificēta kā bīstama, un to soģi piefiksēja.

Ar šo rezultātu Leklēram būtu pieticis, lai uzvarētu, taču otrajā piegājienā viņš uzlaboja savu rezultātu līdz 1:41.365. Sportistam tā ir trešā pole position šosezon un jau 26. visā karjerā. Turklāt Baku trasē viņš no pirmās vietas startēs jau ceturto gadu pēc kārtas.

Piastri izšķirošajā mēģinājumā izdevās pārspēt Sainsu, taču no uzvarētāja viņš atpalika vairāk par 0.3 sekundēm. Peress ar pēdējo piegājienu tika priekšā Raselam un nodrošināja sev ceturto starta vietu, bet Verstapens un Hamiltons palika aiz viņiem. Pirmo desmitnieku noslēdza Fernando Alonso, Kolapinto un Albons.

Sacensību sākums paredzēts svētdien plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Azerbaidžānas GP kvalifikācija:

     [+] [-]

, 2024-09-14 16:31, pirms 2 nedēļām
Ja McLaren būs gudri, tad viņi vnk nomainīs komponentes uz jaunām Lando mašīnā, lai viņam būtu pārliecinoši ātrākā mašīna, tad startēšana no beigām būs kā pastaiga parkā... tādā trasē kā Baku, apdzīšana nav problēma, it īpaši ar ātrāko mašīnu...

Ferrari pārsteidz, bet tad jau redzēsim, vai šis ātrums atspoguļosies arī sacīkstē, vai mašīna sagatavota tikai kvalifikācijai...

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 16:42, pirms 2 nedēļām
Jaunie puiši priecē, gan Bērmans, gan Kolapinto, tiešām demonstrē labu sniegumu. Pat labāku nekā bija gaidīts.

Maklaren, nu zinot Baku, šādi nomudīties vajag pacensties, tā vietā, lai uzstādītu labu apli kko kalkulē un tagad nāksies izlemt iet uz risku līdz galam jeb mudīties tā kā ir. Visa cerība uz Piastri un kvai papildus veiksmi.

RBR uzlabojumi visam aizmugures difuzoram rezultātu ir devuši, sacīkstes temps izskatās labs, taču zinot viņus, nebrīnīšos, ja visu sabojās. Bet Perezam šis posms padodas .

Sarkanie malači, un Leklērs paveica lielisku darbu, taču viņiem būs jāatrod risinājums, kā uzlabot sacīkstes tempu.

Williams gan malači, šitā Albonu izlaist trasē , sen, kaut kas tāds nebija redzēts.

Merši jau atkal izvēlas dažādu pieeju regulējumiem, cerams Hamiltonam tiešām tas nostrādās (koncentrrēšanās uz sacīksti).

Būs interesanti paskatīties, kā Noriss mēģinās kāpt uz augšu.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 16:44, pirms 2 nedēļām
To petrevics, par kādu pastaigu parkā tu runa tie nav schumaher laiki ar 2-3 sekunžu aplī ātrāks, vienīgi nāk Kimi prātā ar netik lielu pārsvaru aplī no pēdējās uz pirmo un protams fisakelli

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:06, pirms 2 nedēļām
crushader rakstīja: To petrevics, par kādu pastaigu parkā tu runa tie nav schumaher laiki ar 2-3 sekunžu aplī ātrāks, vienīgi nāk Kimi prātā ar netik lielu pārsvaru aplī no pēdējās uz pirmo un protams fisakelli
2021. gada Brazīlijas GP, kad Hamiltonam bij nepiciešams, cik vien iespējams, pietuvoties Verstapenam kopvērtējumā. Ar jaunām komponentēm Hamiltons bija pārliecinoši ātrākais. Pat neskatoties uz to, ka pēc sprinta kvalifikācijas viņu diskvalificēja, viņš no 20. vietas 24 apļu laikā vienalga spēja pacelties uz 5. vietu. Pēc tam uz sacīksti viņš saņēma vēl 5 starta vietu sodu, startēja 10., bet pārliecinoši finišēja 1.

     [+] [-]

, 2024-09-14 17:11, pirms 2 nedēļām
To petravicus nu atsevišķas trasēs arī bija perebors atruma ziņā tāpat kā brown

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:14, pirms 2 nedēļām
crushader rakstīja: To petravicus nu atsevišķas trasēs arī bija perebors atruma ziņā tāpat kā brown
Pēc Brazīlijas uz šo jauno komponenšu rēķina Hamiltons dominēja visās atlikušajās 3 sacīkstēs... protams, Abu Dhabi gan beidzās kontroversāli, bet tas nemaina faktu, ka Hamiltonam tobrīd bija ātrākā mašīna tīri uz svaigāko komponenšu rēķina.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:18, pirms 2 nedēļām
petravicus rakstīja: 2021. gada Brazīlijas GP, kad Hamiltonam bij nepiciešams, cik vien iespējams, pietuvoties Verstapenam kopvērtējumā. Ar jaunām komponentēm Hamiltons bija pārliecinoši ātrākais. Pat neskatoties uz to, ka pēc sprinta kvalifikācijas viņu diskvalificēja, viņš no 20. vietas 24 apļu laikā vienalga spēja pacelties uz 5. vietu. Pēc tam uz sacīksti viņš saņēma vēl 5 starta vietu sodu, startēja 10., bet pārliecinoši finišēja 1.
Stop, Brazīlijā un Meršu situācija bija savādāka. Mersedes neuzlika vnk jaunu motoru un citas komponentes. Mersedes šādai situācijai gatavojās, un tā kā motoru limits bija izsmelts, viņi FIA iesniedza rezerves dzinēju ar homoligāciju, kurš bija "saskrūvēts", ja normālos apstākļos tad dzinējam bija jātur sešas sacīkstes, tad Merši, lai dabūtu papildus lopus, izspieda no tā visu, un principā tas bija paredzēts četriem posmiem (ar risku, ka tas var neizsturēt). Tātad, šāds solis bija iepriekš plānots.

Skatoties, kā šosezon McLaren pieņem lēmumus, māc šaubas, ka viņiem kabatā ir šāda kārts. Protams, arī vnk jauns motors var dot pārsvaru, taču tas nebūs tāds kā Meršiem 2021.g. Jo tajā sezonā pirms to izmēģināt uz Hamiltona mašīnas tādu eksperimentu veica ar Botasa mašīnu, tieši tad Botas rādīja labu sniegumu.

McLaren jau tā Ungārijā pielauza Norisu palaist sakot, ka būs viņam vajadzīga Piastri palīdzība, kā tas beidzās vēlāk visi zin, sevišķi Monzā. Atliek cerēt uz brīnumu, ka McLaren nāks pie prāta.

     [+] [-]

, 2024-09-14 17:20, pirms 2 nedēļām
To petravicus ok, bet pastaiga parkā Norisam nebūs tici man viņš nav Kiborg braucējs jaa nav tālu bet uz viņu pastaigu neuzticetos

     [+] [-]

, 2024-09-14 17:20, pirms 2 nedēļām
Es vnk saku, ka no McLaren puses būtu ļoti gudri komponentes nomainīt tagad, jo, lai arī 17. un 20. starta vieta milzīgi neatšķiras, ir tomēr starpība, vai tu startē 17. ar jau palietotām komponentēm vai 20. ar pilnīgi jaunām...

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:23, pirms 2 nedēļām
backtofire5 rakstīja: McLaren jau tā Ungārijā pielauza Norisu palaist sakot, ka būs viņam vajadzīga Piastri palīdzība, kā tas beidzās vēlāk visi zin, sevišķi Monzā. Atliek cerēt uz brīnumu, ka McLaren nāks pie prāta.
Rosbergs taču pateica, ka Piastri līgums ir kā 1. braucējam - attiecīgi viņam ir atļauts cīnīties ar Lando (kas spilgti izpaudās Ungārijā un tagad Monzā). Tikai tagad pēc Monzas McLaren bija sapulce, kurā tika sarunāts, ka Piastri iespēju robežās būtu jāpalīdz Lando...

     [+] [-]

, 2024-09-14 17:27, pirms 2 nedēļām
crushader rakstīja: To petrevics, par kādu pastaigu parkā tu runa tie nav schumaher laiki ar 2-3 sekunžu aplī ātrāks, vienīgi nāk Kimi prātā ar netik lielu pārsvaru aplī no pēdējās uz pirmo un protams fisakelli
fisakelli takā domāts Džankarlo Fizikella?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:31, pirms 2 nedēļām
petravicus rakstīja: Rosbergs taču pateica, ka Piastri līgums ir kā 1. braucējam - attiecīgi viņam ir atļauts cīnīties ar Lando (kas spilgti izpaudās Ungārijā un tagad Monzā). Tikai tagad pēc Monzas McLaren bija sapulce, kurā tika sarunāts, ka Piastri iespēju robežās būtu jāpalīdz Lando...
Rosbergs to teica, tas nav nekas jauns, stāsts ir par to, ka McLaren paši netiek galā, abiem pilotiem ir tāds līgums. Problēma ir tā argumentācija Ungārijā. Lai jau McLaren veicas, taču šādi paši zāģējot zaru uz kura sēž, var stipri sasisties . RBR šobrīd jau atraduši problēmu sakni, jautājums cik labi strādās jaunās detaļas, ko vedīs uz nākošajiem posmiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:35, pirms 2 nedēļām
Flashlight user rakstīja: fisakelli takā domāts Džankarlo Fizikella?
Nekad fisačello bija domāts, kā Baričello.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:36, pirms 2 nedēļām
Ja RedBull sacīkšu režīmā nebūs vismaz tik labi, tad šīs sacīkstes viņiem neko nedos.

Protams, prieks par "Ferrari" un Šarlu. Viņš ir šīs trases "īpašnieks", ko nevarētu teikt par čempionu.

Par Makiem man nav īpašu komentāru. Visi visu redzēja paši. Bet nu mans favorīts vienmēr bijis Oskars, jo vienkārši izsalkušāks un aukstasinīgāks. Lendo krietni jāpieliek mentālajā ziņā. Lai viņam veicas!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 17:39, pirms 2 nedēļām
Flashlight jaa tadi gadi pagājuši jau viņa pilno vārdu aizmirsu

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 18:06, pirms 2 nedēļām
Principā šāds pjedestāls man patiktu.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 18:08, pirms 2 nedēļām
crushader rakstīja: Flashlight jaa tadi gadi pagājuši jau viņa pilno vārdu aizmirsu
Tas normāli. Es uz Moncas sacenēm nevarēju Manselam vārdu atcerēties. Es vnk pajautāju, jo mazums kkad, pirms Es sekoju līdzi f1 ir bijis tāds fisakelli

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 19:13, pirms 2 nedēļām
Haha

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 19:13, pirms 2 nedēļām
Prieks par F2 puikiem. Ja Kolapinto šādi turpinās, Williams būs ko palauzīt galvu.
Arī HAAS būs ko apdomāt, varbūt ir vērts Magnusenu laist mājās un ļaut atlikušo sezonas daļu braukt Oliveram Lācītim.
Katrā gadījumā Kolapinto un Bērmans izskatās jūtami labāk par Seržantu un Magnusenu.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-14 19:55, pirms 2 nedēļām
Leklēr čempion! Kamēr buļļi un papaijas lažo, Čārlijs šos nokodīs. Kā 2007.g Kimi.

     [+] [-]

, 2024-09-14 20:23, pirms 2 nedēļām
Kimstera tituls legendars ar tādiem peverotiem bet 2008 gada gonka pēdējā ne mazāk garlaiciga