Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Lai cīnītos ar "Red Bull", mums vienā piegājienā jāiegūst pussekunde aplī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Lai cīnītos ar "Red Bull", mums vienā piegājienā jāiegūst pussekunde aplī"
Foto: Motorsport.com

Redzot to, kādu progresu šogad spējušas veikt "McLaren" un "Aston Martin" komandas, ir cerība, ka uz nākamo sezonu "Mercedes" būs izdevies samazināt un pat dzēst "Red Bull" pārsvaru.

Ņemot vērā, ka pērnās sezonas laikā izdevās sasniegt jūtamu progresu, "Mercedes" cerēja, ka W14 modelis šogad komandai atkal ļaus cīnīties par uzvarām. Tomēr realitāte izrādījusies cita, jo "Red Bull" piloti guvuši uzvaras visos šosezon notikušajos posmos.

"Mercedes" vadītājam Toto Volfam tika jautāts, vai tas ir reāli iespējams, ka uz nākamās sezonas sākumu "Mercedes" būs izdevies dzēst visu deficītu līdz "Red Bull". Viņš atzīst, ka tas ir iespējams, un tam ir labs piemērs.

"Ņemot vērā to, kur mēs esam šobrīd, vienā piegājienā nepieciešams spert tādu soli, kādu šogad spēra "McLaren" un "Aston Martin" komandas," stāsta Volfs. "Tās nav 0.2 sekundes, bet uzlabojumi par 0.5 sekundēm aplī. Tad mēs būtu atpakaļ spēlē. Domāju, tas ir iespējams."

Ātri vien kļuva skaidrs, ka W14 koncepts jau pamatos ir nepareizs. Sacīkšu auto aerodinamikas platforma ir par augstu, kamēr "Red Bull" startē ar mašīnu, kas atrodas tuvāk zemei. Šobrīd Luisa Hamiltona un Džordža Rasela formulām trūkst aerodinamiskās saķeres un uz nākamo gadu, lai to labotu, plānots izmantot savādākus risinājumus.

"Mums ir daži iespējamie virzieni," skaidro Volfs. "Ja mēs jau tagad zinātu precīzi, kurā no tiem iet, būtu daudz vieglāk. Mašīna pašlaik ir ļoti neprognozējama un tai trūkst saķeres. Ir daudz lietu, kas jāatrisina. Mums ir tendence ticēt, ka "Formulā 1" ir sudraba lode, kas atslēdz visu. Jāsaliek kopā vajadzīgās sastāvdaļas, lai tās mašīnā kopā darbotos. Nav neviena tāda atsevišķa joma, ko gribētu īpaši uzsvērt."

Lai gan "Red Bull" komanda ir tālu priekšā, cīņā par otro vietu Konstruktoru kausā šobrīd "Mercedes" izdevies izveidot 45 punktu pārsvaru pār "Ferrari". Pilotu ieskaitē Hamiltons ieņem ceturto vietu un tikai sešus punktus atpaliek no "Aston Martin" braucēja Fernando Alonso.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv