Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Šūmahers diez vai būs uz starta arī nākamajā sezonā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Šūmahers diez vai būs uz starta arī nākamajā sezonā"
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Sebastians Fetels atzinis, ka viņa draugs un protežē Miks Šūmahers visticamāk nebūs redzams uz starta arī 2024. gada "Formula 1" sezonā.

Šūmahers aizvadīja divas neizteiksmīgas sezonas "Haas" komandā, kas uz šo gadu līgumu ar sportistu nepagarināja, bet nevienā citā vienībā viņam pamatsastāva vieta neatradās. Pašlaik Šūmahers ir "Mercedes" vienības testpilots un rezervists.

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels nesen bija devies uz Nirburgringu, lai ar savu 2011. gada "Red Bull" sacīkšu formulu veiktu demonstrācijas braucienus. Žurnālistiem viņš atzina, ka Šūmahers nav labā situācijā attiecībā uz iespējām atgriezties F1.

"Šobrīd situācija ir sarežģīta," sacīja Fetels. "Atlikusi ir varbūt tikai viena brīva vieta. Nav viegli, es pat drīzāk teiktu, ka ir grūti "ieslīdēt" atpakaļ. Tomēr kaut kādas izredzes ir vienmēr."

24 gadus vecais Šūmahers nesen atzina, ka viņam ir rezerves plāns. Daudzi uzskata, ka šis plāns ir palikt "Mercedes" rezervista lomā uz vēl vienu gadu.

"Manuprāt, ir svarīgi, lai Miks turpina iesākto, turpina strādāt pie otrās iespējas," saka Fetels. "Vācijai tas ir būtiski, jo viņš ir ne tikai mūsu lielākais jaunais talants, bet šajā brīdī arī vienīgais."

Šobrīd no vāciešiem F1 čempionātā palicis tikai veterāns Niko Hilkenbergs. Tikmēr Vācijā arī nenotiek neviens F1 posms un Fetels uzskata, ka arī pārredzamā nākotnē valsts neatgriezīsies kalendārā.

"Tas ir ļoti dārgi," viņš skaidro. "Izmaksas, lai sarīkotu F1 posmu, ir ļoti augstas. Vācieši vienkārši ir pārāk lieli reālisti. F1 čempionāts ir kļuvis daudz populārāks pasaulē, bet ne Vācijā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv