Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lauda: "Hamiltona un Rosberga sadursme bija sacīkšu negadījums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lauda: "Hamiltona un Rosberga sadursme bija sacīkšu negadījums"
Rosberga un Hamiltona sadursme Monreālā
Foto: LaPresse/Scanpix

Kamēr Lūiss Hamiltons, guvis uzvaru Monako un Kanādas posmos, visai ātri atgriezies cīņā par pirmo vietu F1 kopvērtējumā, viņa pārstāvētās "Mercedes" komandas boss Toto Volfs atzīst, ka nav apmierināts ar vēl vienu pieredzēto sadursmi starp Hamiltonu un Niko Rosbergu. Tikmēr Nikijs Lauda meties aizstāvēt Hamiltonu, sakot, ka šoreiz viņš nav vainīgs.

"Man vajag uzvarēt katrās sacīkstēs, es gribu uzvarēt visos posmos," pēc izcīnītās uzvaras Kanādā, pirmdien britu presei sajūsmināts atzina Lūiss Hamiltons.

Savukārt Toto Volfs nebija apmierināts ar to, ka "Mercedes" piloti startēja no pirmās rindas, bet jau pēc pirmajiem līkumiem viens no viņiem bija tālu aizmugurē: "Ja sacensības sākam no pirmās un otrās pozīcijas, mēs negribam, ka pēc pirmā līkuma atrodamies otrajā un devītajā vietā. Viņi savā starpā saskārās, un mēs negribam šādas lietas redzēt. Noteikti par to vēlreiz būs saruna."

Tikmēr F1 leģenda Nikijs Lauda, kurš vainoja Hamiltonu sadursmē ar Niko Rosbergu Spānijas posmā, šoreiz izsakās mierīgāk: "Tas bija normāls sacīkšu negadījums. Te nevienu nevar vainot. Lūiss brauca labi - viņš ir atguvis formu. Tajā pašā laikā man ir žēl Niko."

Lauda atzīst, ka Rosberga cīņu par titulu pamatīgi ietekmējuši posmi Monako un Monreālā: "Tagad cīņa par titulu ir grūtāka, un tagad Niko ir gluži vienkārši nepieciešams uzvarēt Baku, par to nevar būt šaubu."

Tāpat arī Gergards Bergers, kurš veic pārrunas par Niko Rosberga līguma pagarināšanu ar "Mercedes", nostājās sava klienta pāri darītāja Hamiltona pusē: "Lūiss vienkārši aizstāvēja savu trajektoriju."

Šobrīd F1 čempionātā Rosbergs saglabā vairs tikai 9 punktu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Hamiltonu, Nākamais posms 19. jūnijā Baku, Azerbaidžānā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

Kurš vainojams pirmā līkuma sadursmē Monreālā?

  • 36

  • 4

  • 27


     [+] [-]

, 2016-06-15 19:49, pirms 8 gadiem
pirms kāds sāk kaut ko vērtēt, lai paskatās, kā Rosbergs 2014.gadā kanādas gp startā identiskā veidā izstūma no trases Hamiltonu.