Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "F1 pilotiem vajadzētu aizvērties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "F1 pilotiem vajadzētu aizvērties"
Žaks Vilnēvs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Formula 1 pilotiem vajadzētu "aizvērties" un nejaukties čempionāta noteikumu izstrādē, jo tas nav viņu darbs, paziņojis 1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs.

Sportisti pēdējā laikā arvien biežāk izsaka viedokli par F1 čempionātā notiekošajām aizkulišu lietām, tostarp, ar "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) starpniecību cenšas panākt konkrētas izmaiņas noteikumos. Tāpat piloti kritizēja kvalifikācijas formātu, kas tika izmantots šīs sezonas pirmajos divos posmos Austrālijā un Bahreinā.

Vilnēvs uzskata, ka pilotiem vajadzētu nodarboties tikai ar braukšanu sacīkstēs, pakļaujoties tādiem noteikumiem, kādus ir izstrādājuši F1 bosi.

"Tas, kā piloti Formulā 1 sūdzas par visu, ir šausmīgi," intervijā britu izdevumam "Autosport" saka Žaks Vilnēvs. "Tās nav viņu problēmas. Viņiem vienkārši vajadzētu aizvērties. Tā nav viņu darīšana, cik labs vai slikts šovs izskatās televizorā. Viņiem vajadzētu darīt savu darbu. Vai mācību klasē daudzi varētu pieņemt ar izglītību saistītus lēmumus? Nedaudzi. Tas pats ir ar pilotiem. Ņemsim 20 - no viņiem tikai kādi divi varētu rīkoties, pārējiem vajadzētu vienkārši aizvērties. Kāpēc kāds gribētu dot viņiem varu?"

Vilnēvs iesaka beigt nemitīgi mainīt noteikumus un pieņemt F1 čempionātu ne tik daudz kā šovu, bet gan vienkārši sportu, kas ne vienmēr spēj būt aizraujošs.

"Viņiem vajadzētu pārtraukt nemitīgi mainīt noteikumus," saka kanādietis. "Tādos sporta veidos kā teniss vai futbols noteikumi nav mainījušies 100 gadus, pat, ja dažreiz ir garlaicīgi, un cilvēki to respektē."

Arī attiecībā uz kvalifikācijas formātu maiņu, Vilnēvs domā, ka ir jāatgriežas pie vecā formāta: "Mums vajag kaut ko no vecās skolas, kaut ko normālu. Dažas reizes kvalifikācija izdosies lieliska, dažreiz tā būs garlaicīga, taču tas ir normāli."

Izmantotie resursi:
Autosport

Vai F1 pilotiem vajadzētu piedalīties čempionāta noteikumu izstrādē?

  • 37

  • 39


  +1 [+] [-]

, 2016-04-14 08:39, pirms 8 gadiem
... teica viens no lielākajiem muldoņām F1 vēsturē.

     [+] [-]

, 2016-04-14 11:12, pirms 8 gadiem
to pašu es iesaku arī vilnevam

     [+] [-]

, 2016-04-14 14:09, pirms 8 gadiem
"Tādos sporta veidos kā teniss vai futbols noteikumi nav mainījušies 100 gadus, pat, ja dažreiz ir garlaicīgi, un cilvēki to respektē."

Nekas nav mainījies futbolā - ne kompensācijas laiks tiek spēlēts, ne kartiņas dod, vārtsargi ņem no visiem bumbu rokās.

Bet nu kā lai ņem F1 Rodmenu par pilnu, es nezinu..
';

     [+] [-]

, 2016-04-14 20:19, pirms 8 gadiem
"Viņiem vajadzētu pārtraukt nemitīgi mainīt noteikumus," saka kanādietis. "Tādos sporta veidos kā teniss vai futbols noteikumi nav mainījušies 100 gadus, pat, ja dažreiz ir garlaicīgi, un cilvēki to respektē."
Ļoti labi teikts!

     [+] [-]

, 2016-04-14 20:33, pirms 8 gadiem
Tas ir tikai normāli, ka braucējiem ir kāda teikšana. Visa amerikāņu līgās ir spēlētāju asociācijas. Formulā tak arī ir.

Pieņemsim no kā radās NBA un NHL lokauti? No tā, ka spēlētājiem ir teikšana un savas prasības. Tikai basītī un hokejā nevar atrast aizvietotājus, ka 400 džeki pasaka, ka nespēlēs. Te atradīs indiešu un dvieļinieku pilotus ar kaudzēm. Vienīgi, ja visas komanadas piesaka lokautu.