Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Šogad "McLaren" formulas ir četras sekundes aplī ātrākas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Šogad "McLaren" formulas ir četras sekundes aplī ātrākas"
Fernando Alonso pēc tehnisku problēmu piedzīvošanas testos
Foto: imago/Insidefoto/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso pēc aizvadītajiem pirmssezonas testiem atzīst, ka šogad, kad "Honda" motori nomainīti pret "Renault" jaudas agregātiem, "McLaren" formulas kļuvušas par četrām sekundēm aplī ātrākas.

Lai gan Alonso ir ļoti pozitīvi noskaņots, testos "McLaren" neklājās viegli, jo tehniskas ķibeles gadījās viena pēc otras, un ne reizi vien oranžās sacīkšu mašīnas bija redzamas stāvam trases malā vai ilgstoši pavadot laiku boksos mehāniķu gādībā. Bija problēmas ar hidrauliku, turbīnu, eļļas noplūdi, nokritušu riteni un mašīnas pārkaršanu tās aizmugurējā daļā, kā rezultātā pat sāka svilt virsbūve.

Tajā pašā laikā Alonso atzīst, ka šīs problēmas bijušas mazākas nekā vizuāli varēja izskatīties un kopumā paveikts daudz vērtīga darba. Vērtējot pirmajā četrās testu dienās uzstādītos pilotus rezultātus, Stofels Vandūrns bija trešais ātrākais, kamēr Alonso uzrādīja desmito labāko laiku Barselonas trasē. Nākamo četru testu dienu laikā Alonso bija trešais, bet Vandūrns - divpadsmitais.

"Man nav iemesla būt pesimistiski noskaņotam," intervijā "Radio Onda Cero" atzīst Alonso. ""McLaren" ir otrā labākā komanda vēsturē, "Renault" ir viens no labākajiem dzinēju ražotājiem, mēs esam pilni ar ambīcijām. Tas, kas notika testos, nemaina mūsu mērķus - gribam nokļūt maksimāli tuvu vadošo komandu trijniekam, un tieši tur mēs esam. Mums būtu jābūt spējīgiem katrā posmā kvalificēties pirmajā desmitniekā, kas, rēķinot vidēji, dotu iespēju sacensties par pjedestāliem."

"Honda" motorus šogad izmanto "Toro Rosso" komanda, un testos bija vērojams, ka tiem ir daudz mazāk tehnisku problēmu nekā iepriekšējos gados, kad japāņu radītos dzinējus izmantoja "McLaren".

Runājot par "Honda" dzinēju panākumiem testos, Alonso saka: "Viņi parādīja, ka testos spēj būt labi. Ja viņi būs pirmajā pieciniekā, būšu tikai priecīgs. Man ar "Honda" nav bijušas nekādas nesaskaņas. Tomēr pirmssezonas testi nav tas pats, kas aizvadīt 21 posmu ar trim jaudas agregātiem. Mēs priecājamies par sadarbību ar "Renault". Salīdzinot ar pagājušo gadu, esam pat četras sekundes aplī ātrāki."

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2018-03-14 10:59, pirms 7 gadiem
Atraki ir, bet diez vai augstāk par 5 vietu bus, līdz Mercedes un Ferrari vel tālu, Red Bull vienmēr bijusi konkurēt spējīgi un šķiet Renault šogad loti progresējusi. Par pārējiem McLaren tiesām varētu būt atraki.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 12:17, pirms 7 gadiem
pagaišo gad viņš teica 2,5 sekundes ātrākas nekā 2016 gada sezonā

     [+] [-]

, 2018-03-14 12:22, pirms 7 gadiem
Ja Alonso ir pozitivs, tad atliek tikai gaidit Australiju.