Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa: "Laiks rit, bet es joprojām esmu motivēts startēt sacīkstēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa: "Laiks rit, bet es joprojām esmu motivēts startēt sacīkstēs"
Felipe Masa
Foto: AFP/Scanpix

"Williams" komandas pilots Felipe Masa Formulā 1 vēlas startēt vēl vismaz divas vai trīs sezonas, kā arī atzīst, ka čempionātā nebūt nevalda tik slikta situācija kā pēdējā laikā bieži tiek apgalvots presē.

34 gadus vecais Masa šogad aizvadīs savu jau 14. sezonu Formulā 1, un šī viņam būs trešā sezona pēc kārtas "Williams" sastāvā. 2016. gads ir pēdējais viņa pašreizējā kontraktā ar leģendāro britu vienību, tomēr sportists ir gatavs turpināt braukt arī 2017., 2018. un pat 2019. gadā.

"Laiks rit, bet es joprojām esmu motivēts," stāsta Masa. "Es gribu turpināt braukt, kamēr gūstu gandarījumu no būšanas konkurētspējīgas komandas sastāvā. Domāju, ka man joprojām ir daudz ko dot gan komandai, gan F1 čempionātam. Kad pievienojos "Williams", komanda tikko bija aizvadījusi savu sliktāko sezonu vēsturē, un man bija iespēja piedalīties tās atgūšanās procesā. Tuvā nākotnē mainīsies tehniskie noteikumi un es gribu pieredzēt braukšanu ar jaunās paaudzes mašīnu. Ceru aizvadīt vēl divas vai trīs sezonas un braukt ar auto, ko vadīt būtu aizraujošāk."

Lai gan daudz runāts, ka līdzjutējiem nepatīk šī brīža situācija Formulā 1, kad izteikti dominē "Mercedes" komanda, Masa cenšas skaidrot, ka patiesībā viss nemaz nav tik slikti.

"Domāju, ka cilvēki vairāk grib redzēt cīņas par pirmo pozīciju," saka brazīlietis. "Tomēr, ja ieskatamies pagātnē, jau iepriekš ir bijuši daudzi periodi, kā šis, kad valda "Mercedes". Es atceros "Williams" zelta ēru, pēc tam nāca "Ferrari", tad bija "Red Bull" un tagad "Mercedes" komanda. Tas nav nekas jauns. Cilvēki runā par Sennas ēru, bet bija sezonas, kad viņi par apli apdzina trešajā vietā braucošos. Daudziem cilvēkiem patīk runāt, bet viņi neatceras, kā īsti toreiz bija."

Masa piebilst: "Protams, ir lietas, kas varēja būt labākas, piemēram, dzinēja skaņa, kā arī tas, kā mēs spējam iedarboties uz publiku. Es ceru aizvien būt trasē tajā brīdī, kad kaut kas mainīsies."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...