Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Van der Garde un "Sauber" panāk izlīgumu, sacīkšu mašīnas netiks apķīlātas

Juris Grīns
Juris Grīns

Van der Garde un "Sauber" panāk izlīgumu, sacīkšu mašīnas netiks apķīlātas
"Sauber" komanda F1 treniņbraucienos Melburnā
Foto: Sauber

Holandiešu autosportists Gido van der Garde un F1 komanda "Sauber" pēc garām pārrunām ir panākušas mierizlīgumu, līdz ar to strīds par to, kādā sastāvā vienība startēs Austrālijas "Grand Prix" izcīņā ir noslēdzies.

Pēc tam, kad Van der Garde iesūdzēja "Sauber" tiesā par līgumsaistību nepildīšanu, pastāvēja iespēja, ka jau šonedēļ Markuss Ēriksons vai Felipe Nasrs būs spiesti atdot savu vietu holandietim, kamēr komandas vadītājai Monišai Kaltenbornai draudēja pat cietumsods un Austrālijā esošās mantas, tostarp, sacīkšu mašīnu apķīlāšana.

Naktī uz sestdienu abas puses veica garas pārrunas, kuru rezultātā Van der Garde piekrita neturpināt izrādīt pretenzijas uz pilota vietu Austrālijas posmā.

"Autosporta un F1 interešu vārdā nolēmu necīnīties par savām tiesībām šondēļ startēt Melburnas posmā," paziņojumā saka Van der Garde. "Sirdī esmu sacīkšu braucējs, tādēļ šis man ir smags lēmums. Tajā pašā laikā es vēlos respektēt FIA, "Sauber" komandas, kā arī Nasra un Ēriksona intereses. Mans menedžments turpinās sarunas nākamnedēļ, lai varētu rast mutisku vienošanos šai situācijai. Esmu drošs, ka šāda vienošanās tiks panākta un, kad tas notiks, noteikti informēšu par to preses pārstāvjus."

Lai gan precīzi nav zināms, ļoti iespējams, ka abas puses vienojušās par kompensācijas izmaksu. Tajā pašā laikā nevar droši zināt, vai Van der Garde tomēr necentīsies iegūt vienu no "Sauber" pamatsastāva pilotu vietām uz nākamajiem F1 posmiem.

Starptautiskā arbitrāžas tiesa Austrālijā šobrīd lietu ir izbeigusi, "Sauber" mašīnas netiks apķīlātas un Kaltenborna drīkst pamest valsti, kad vēlas.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 09:56, pirms 10 gadiem
Pareizi ir! Lai cīnās! Šādas cūcības profesionālālaja sportā nedrīkst taisīt.