Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauno F1 auto prezentējusi "McLaren" komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauno F1 auto prezentējusi "McLaren" komanda
Foto: McLaren Racing

Šodien Vokingas bāzē plkst. 8:38 pēc vietējā laika "McLaren" komanda prezentēja savu jaunās sezonas modeli MCL38, ar kuru Lando Noriss un Oskars Piastri mēģinās cīnīties par pjedestāliem un, iespējams, uzvarām.

Šodien Vokingas bāzē 08:38 pēc vietējā laika "McLaren" komanda prezentēja savu jaunās sezonas modeli MCL38, ar kuru Lando Noriss un Oskars Piastri mēģinās cīnīties par pjedestāliem un, iespējams, uzvarām.

MCL38 ir pērnā gada modeļa MCL60 uzlabota versija, bet tā krāsojumā saglabāti līdz šim izmantotie oranžais un melnais tonis.

Pagājušajā sezonā sākums komandai nebija viegls, tomēr vēlāk tika panākts būtisks progress, Piastri arī izcīnīja uzvaru vienā no sprinta sacīkstēm. Piastri un Noriss pērn kopumā astoņas reizes kāpa uz pjedestāla, un sezonas pēdējā trešdaļā šī nereti bija otrā ātrākā komanda aiz "Red Bull". Konstruktoru kausā "McLaren" spēja aizcīnīties līdz ceturtajai vietai, lai gan pirmie posmi neliecināja, ka tas varētu notikt.

MCL38 ir pirmā sacīkšu mašīna, kas tapusi pilnā komandas vadītāja Andrea Stellas pārraudzībā. Kopš stāšanās amatā Stella veicis izmaiņas tehniskās brigādes struktūrā, un šis ir pirmais F1 modelis, kas izgatavots, strādājot jaunajā "McLaren" vēja tunelī. Tagad tehnisko komandu papildinājuši spēcīgie inženieri Robs Maršals no "Red Bull" un Davids Sančess no "Ferrari", līdz ar ko nākotnē tiek cerēts uz vēl lielāku progresu.

Kamēr Piastri aizvadīs savu otro sezonu čempionātā, Norisam šī būs sestā sezona gan F1 karjerā, gan "McLaren" sastāvā. Nesen viņš arī noslēdza jaunu līgumu ar britu komandu līdz 2026. gadam.

Jau šodien Silverstonas trasē ar jauno MCL38 tiks veikti pirmie kilometri filmēšanās nolūkos. Atbilstoši noteikumiem, filmēšanās dienā katra komanda no šī gada drīkst nobraukt līdz 200 kilometriem.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv