Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pieredzējis inženieris: "F1 grib uzlabot šovu, bet iet pretējā virzienā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pieredzējis inženieris: "F1 grib uzlabot šovu, bet iet pretējā virzienā"
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

F1 sacīkšu auto dizaineris Džanpaolo Dallara uzskata, ka jaunie tehniskie noteikumi neuzlabos intrigu, bet gan otrādi - apdzīšanas padarīs vēl grūtāk veicamas nekā līdz šim.

Šobrīd jau 80 gadus vecais itāļu uzņēmējs un autosacīkšu inženieris, kuram pieder pazīstamā rūpnīca "Dallara", izteicis šaubas vai daudz ātrākās 2017. gada F1 formulas patiešām spēs palielināt intrigu sacīkstēs. Viņaprāt, lai tas notiktu, bija jāveic citas izmaiņas.

"Būdams inženieris, es nezinu, kāpēc viņi koncentrējās uz piespiedējspēka palielināšanu," stāsta Dzanpaolo Dallara. "Tehniski tas apdzīšanas padarīs gandrīz neiespējamas, jo piloti vairs nevarēs braukt cieši viens aiz otra. Sākumā viņi sūdzās, ka Formulā 1 pietrūkst šova, bet tad paņem un aiziet pretējā virzienā."

Tāpat kā daudzi citi, arī Dallara uzskata, ka "Liberty Media" nākšana pie varas nozīmēs F1 čempionāta "amerikanizēšanu". Viņš atzīst, ka Amerikas autosportā jau izsenis tiek darīts viss iespējamais, lai nodrošinātu iespējami lielāku konkurenci, kamēr Formulā 1 līdz šim ar nolūku ieviestas metodes, kas palīdz konkurenci mazināt.

"Kā jūs zināt, mūsu kompānija Amerikas autosportā ir plaši pārstāvēta, un tur konkurences līmeņa celšana ir lielā cieņā," saka Dallara. "Bet Formula 1 sekojusi atšķirīgai filozofijai - viņi pat ieviesa virtuālās drošības mašīnas, lai vien sacīkšu laikā saglabātu atstatumus starp braucējiem. Tā ir gandrīz kā divu dažādu kultūru sadursme."

Tajā pašā laikā Dallara nedomā dot padomus, kā labāk rīkoties F1 vadītājiem, lai uzlabotu sacīkšu skatāmību: "Neprasiet man, kā būtu labāk - es klusēšu kā partizāns."

Dallara arī nemācēja atbildēt, vai tās komandas, kas kādu laiku uzvaras nav guvušas, šogad, pēc jauno tehnisko noteikumu stāšanās spēkā, atkal spēs cīnīties par uzvarām, taču atzina, ka "brīdī, kad visiem ir pilnīgi jaunas mašīnas, tām komandām, kas bija nokļuvušas zaudētāju lomā, tagad radusies vislabākā izdevība".

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  -2 [+] [-]

, 2017-02-14 20:31, pirms 8 gadiem
...vajag atpakaļ tās sacìkstes, kad pilots pirms starta nezin vai būs dzīvs sacensību beigās...lai šis dzìves/nàves adrenalīns mutuļo asinīs....jāizmet tie visi drošie kokpiti un jàatņem nedegošie kombinzoni...lai F1 atsāktu interesēt, vajag vismaz pāris beigtu pilotu sezonā. ..tagad ir boring...F1 neskatos, tik dažreiz ierakstu SC

     [+] [-]

, 2017-02-14 20:48, pirms 8 gadiem
F1 bez asinīm ir kartings ...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-14 22:53, pirms 8 gadiem
Izlasot pirmo teikumu: 80 gadus vecais.... Skaidrs, tālā nelasīju.