Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No F1 vadītāja Eklstouna grib piedzīt pusmiljardu USD

Juris Grīns
Juris Grīns

No F1 vadītāja Eklstouna grib piedzīt pusmiljardu USD
Bernijs Eklstouns
Foto: Digitale/Scanpix

No Formula 1 čempionāta vadītāja Bernijs Eklstouna divi uzņēmumi grib piedzīt kopsummā 500 miljonus ASV dolāru (USD).

Jau šobrīd ir uzsākts tiesvedības process, kurā vācu kompānija "Constantin Medien" no Eklstouna pieprasa 100 miljonus USD. Šobrīd vēl nav zināms, kāds būs tiesas iznākums.

Savukārt Vācijas banka "BayernLB" jau steidz sagatavot tiesā iesniedzamos materiālus un no Eklstouna gatavojas pieprasīt 400 miljonus USD.

Eklstouns tiek apsūdzēts arī kukuļdošanā un F1 čempionāta nelikumīgā pārdošanā. 2005. gadā viņš tīšuprāt ir samazinājis čempionāta cenu, lai varētu to pārdot kompānijai CVC. Šī darījuma noruna bija tāda, ka Eklstouns arī pēc F1 čempionāta pārdošanas paliks šī biznesa izpilddirektors.

Šobrīd ar Eklstounu presei nav izdevies sazināties, taču vēl oktobrī, kad ziņas par "BayernLB" vēlmi vērsties tiesā parādījās pirmo reizi, viņš izteica gatavību aizstāvēt savu nevainību.

"BayernLB" ir bijušie F1 čempionāta līdzīpašnieki. CVC par viņiem piederošo 47% akciju iegādi savulaik samaksāja 830 miljonus USD. Toreiz Eklstouns šīs bankas pārstāvim Gerhardam Gribkovskim esot samaksājis 44 miljonus USD lielu "kukuli" par klusēšanu.

Tiesa, Eklstouns apgalvo, ka Gribkovskis, kurš nu jau atrodas cietumā par kukuļņemšanu, esot mēģinājis šantažēt Eklstounu, kāpēc arī maksājums veikts, un tam neesot nekāda sakara ar CVC darījumu. Pirmos lēmumus šajā lietā tiesa varētu pieņemt 2014. gada sākumā.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...