Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs varētu pievienoties "Red Bull" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs varētu pievienoties "Red Bull" komandai
Hilkenbergs un Verstapens - nākamās sezonas komandas biedri? Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komanda ir apstiprinājusi, ka notikušas pārrunas ar autosportistu Niko Hilkenbergu, un vācietis nākamajā sezonā varētu nomainīt Aleksu Albonu.

Pēc tam, kad pirmais "Covid-19" tests aizvadītās nedēļas nogalē viesa neskaidrības par Albona veselību, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko uzrunājis Hilkenbergu. Ja Albons nevarētu piedalīties sacīkstēs, viņa vietā stātos tieši Hilkenbergs, taču vācietis tika pie braukšanas citā veidā - aizstājot "Racing Point" komandā sasirgušo Lānsu Strolu.

"Mēs jau piektdien runājām ar Hilkenbergu, jo nebija skaidrības par Albonu, taču, paldies Dievam, ar viņu viss bija kārtībā," intervijā "Sport1" apstiprina Marko.

Tikmēr arvien vairāk izskatās, ka Albonam vieta sastāvā uz nākamo gadu vairs neatradīsies. Arī posmā Nirburgringā viņš aizvadīja ļoti neveiksmīgas sacīkstes, vispirms pirmajā aplī nobloķējot riteņus, kā rezultātā agrāk nekā plānots bija jāveic riepu maiņa, pēc tam saņēma sodu par incidentu ar Daņilu Kvjatu, bet galu galā izstājās dēļ akmens, kas bija trāpījis radiatoram.

Marko neslēpj, ka Albonam ir jāparāda sava labākā forma, lai noturētos komandā, citādi viņa vietā var nākt Niko Hilkenbergs vai Serhio Peress. Iepriekš varbūtību, ka līgums varētu tikt noslēgts ar kādu, kas nenāk no "Red Bull" programmas, komandas vadība kategoriski noliedza.

"Mēs varam pazvanīt jebkuram, kurš šobrīd atrodas pilotu tirgū," saka Marko. "Tie ir Hilkenbergs un Peress. Jautājums ir, cik viņi tālu atpaliktu no Maksa Verstapena? Varam veikt salīdzināšanu ar to, cik ātrs bija Daniels Rikjardo, lai saprastu, ko pilots spēj. Manuprāt, neviens nevarētu pietuvoties Maksam tuvāk par 0.3 sekundēm aplī. Savās labajās dienās Albons ir aptuveni tik ātrs. Viņš ir jauns, bet mēs nevaram atļauties to, ja runa ir par cīņu par uzvaru čempionātā. Tāda ir situācija. Ja cīnāmies par Konstruktoru kausu, nevar būt tā, ka šajā cīņā ir tikai viena mašīna. Tomēr tik augstu mēs šobrīd vēl neesam."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...