Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vācu F1 pilots Hilkenbergs cer uz iekļūšanu "Audi" komandas sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vācu F1 pilots Hilkenbergs cer uz iekļūšanu "Audi" komandas sastāvā
Niko Hilkenbergs. Foto: Haas F1 Team

Vācu F1 pilots Niko Hilkenbergs cer, ka izdosies sevi gana labi pierādīt "Haas" sastāvā, lai viņu pamanītu "Audi" un gribētu nolīgt savā komandā uz 2026. gada sezonu.

Hilkenbergs bieži tiek dēvēts par talantīgāko F1 pilotu, kurš tā arī ne reizi nav kāpis uz pjedestāla. Maz ticams, ka viņam šogad to izdosies panākt ar "Haas" komandu, kas šobrīd jau kļuvusi par vājāko vienību čempionātā. Tomēr līdz "Audi" pilnīgai ienākšanai F1 sacīkstēs priekšā vēl divas sezonas.

"Tas pavisam noteikti šobrīd ir viens no atraktīvākajiem projektiem - F1 čempionātā ienāk jauns ražotājs," podkāstā "Beyond the Grid" stāsta Hilkenbergs. "Tas turklāt ir Vācijas autoražotājs un tur būs cilvēki, ar ko kopā esmu iepriekš strādājis un, kas savu darāmo paveikuši labi. "Uz papīra" tas viss izklausās tiešām labi. Man nepieciešams ieguldīt darbu un rādīt pārliecinošu sniegumu, lai varbūt tiktu pie iespējas startēt šajā komandā. Bet to rādīs tikai laiks."

Lai gan "Haas" mašīnas izceļas kā īpaši nesaudzīgas pret riepām, komandas biedru duelī Hilkenbergs šogad pārliecinoši uzveic Kevinu Magnusenu. Kvalifikācijās viņa pārsvars ir 11:3, tāpat Hilkenbergam izdevies izcīnīt astoņus punktus pret Magnusena trim.

Hilkenbergs šobrīd ir vienīgais F1 sacīkstēs startējošais vācu pilots. Sebastians Fetels pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza, bet Mikam Šūmaheram uz šo sezonu neatradās vieta nevienā komandā. Lai gan Hilkenbergs var lepoties ar vērtīgu pieredzi un tikai retais šaubās par viņa ātrumu, sportistam šobrīd ir jau 36 gadi.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-09-13 14:46, pirms 10 mēnešiem
Vāciešiem galīgi švaki ar pilotiem, saprotu jau Audi, grib savējo pie stūres, bet nu cik gadi Hilkenbergam jau būs, kad Audi tikai startēs. Nav viņš nekāds Alonso

     [+] [-]

, 2023-09-13 15:14, pirms 10 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Vāciešiem galīgi švaki ar pilotiem, saprotu jau Audi, grib savējo pie stūres, bet nu cik gadi Hilkenbergam jau būs, kad Audi tikai startēs. Nav viņš nekāds Alonso
Nezinu kam ir jānotiek, lai Audi 2026. gadā gribētu 39 gadus veco Hulkenbergu.
Miks, daudz ticamāk variants.
Bet kopumā jā, vāciešiem baigā bedre. Piemēram šobrīd F2 nav neviena vācieša. Formula 3 ir viens vācietis, kurš īsti par titulu necīnās. Arī reģionālajos F4 čempionātos nekas īsti nav. Bez maz vai šķiet, ka friči aizmirsuši kā ar autosportu nodarboties

     [+] [-]

, 2023-09-13 20:38, pirms 10 mēnešiem
Nebrīnītos par tādu variantu. Gan jau Audi paši pietiekami pragmatiski un nesapņo pirmajā sezonā par titulu cīnīties, un ticu, ka vienu no pilotiem meklēs tādu, kurš ne vienu vienu pudu sāls iekš F1 ir izēdis, otru savukārt ar, kuru potenciāli pēc gadiem cīnīties par titulu. Tie paši merši ar tieši tāpēc paņēma Šūmi (nu un, protams, Šūmis vēl pienesa kopējo interesi par projektu ar savu vārdu) neba nu cerēja, ka Šūmis titulu ņems. Paralēli aidzināja Rosbergu kā nākotnes čempi. Nu un, protams, izdevās pārvilināt jau nobriedušu top pilotu Hamiltonu, bet nu uz tādu veiksmi īsti paļauties nevar.

     [+] [-]

, 2023-09-14 00:31, pirms 10 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Nebrīnītos par tādu variantu. Gan jau Audi paši pietiekami pragmatiski un nesapņo pirmajā sezonā par titulu cīnīties, un ticu, ka vienu no pilotiem meklēs tādu, kurš ne vienu vienu pudu sāls iekš F1 ir izēdis, otru savukārt ar, kuru potenciāli pēc gadiem cīnīties par titulu. Tie paši merši ar tieši tāpēc paņēma Šūmi (nu un, protams, Šūmis vēl pienesa kopējo interesi par projektu ar savu vārdu) neba nu cerēja, ka Šūmis titulu ņems. Paralēli aidzināja Rosbergu kā nākotnes čempi. Nu un, protams, izdevās pārvilināt jau nobriedušu top pilotu Hamiltonu, bet nu uz tādu veiksmi īsti paļauties nevar.
Hilkenbergu salīdzināt ar Šūmi nu gan ir smieklīgi. Tas galīgi nav tas pats.