Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sākas Formula 1 testi, komandas paziņo pilotus

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākas Formula 1 testi, komandas paziņo pilotus
"Caterham" F1 auto
Foto: SIPA/Scanpix

Otrdien un trešdien Barselonas trasē, Spānijā norisināsies 2014. gada F1 sezonas otrie testu braucieni, kuros piealīsies visas 11 komandas. Ir arī paziņoti piloti, kas šajos testos tiks likti pie darba.

Testos piedalīsies gan sacīkšu piloti, gan testpiloti, un katra komanda šajā ziņā izdarījusi savu izvēli.

Čempionvienība "Red Bull" šodien RB10 modeli ļaus izmēģināt Sebastjanam Buemī, kurš ikdienā startē Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), pārstāvot "Toyota" rūpnīcas komandu. Trešdien "Red Bull" sastāvā strādās daudzi neveiksmju vajātais četrkārtējais F1 čempions Sebastjans Fetels.

Šobrīd spēcīgākā F1 komanda "Mercedes" pie darba liks pamatsastāva braucējus - otrdien Luisu Hamiltonu, kurš uzvarējis pēdējos četros posmos pēc kārtas un ir sezonas līderis, bet trešdien trasē dosies Niko Rosbergs, kurš guvis četras otrās vietas pēc kārtas.

Nav noslēpums, ka darbs ārpus sacīkšu nedēļas nogalēm netīk Kimi Raikonenam, taču viņa nespēja sacensībās pārspēt savu komandas biedru Fernando Alonso ir pietiekami redzama, lai "Ferrari" šoreiz liktu somu autosportistu pie darba abas dienas. Viņš ir vienīgais no pilotiem, kam būs jāstrādā gan otrdien, gan trešdien.

"McLaren" vienu dienu atvēlējusi Džensonam Batonam, bet otrajā pie stūres laidīs savu attīstības programmas galveno braucēju Stofelu Vandornu. Arī "Lotus" vienu dienu strādās pamatsastāva pilots Pastors Maldonado, bet otru - testpilots Šārls Piks. Starp citu, aizkulisēs baumo, ka Piks varētu nomainīt Maldonado sacīkstēs, jo venecuēlieša daudzās avārijas izmaksājoties dārgāk nekā viņa sponsoru ienestā nauda ļauj "pacelt".

Arī "Force India" vienu dienu atvēlējusi pamatpilotam Niko Hilkenbergam, bet otrā dos iespēju testpilotam Danielam Hunkadeljam. Līdzīgi arī "Williams" - vienu dienu tās sastāvā brauks Felipe Masa, bet otrā dienā testpilote Sūzija Vulfa.

F1 testu dalībnieku saraksts

KomandaOtrdienas pilotsTrešdienas pilots
Red BullSebastien BuemiSebastian Vettel
MercedesLewis HamiltonNico Rosberg
FerrariKimi RaikkonenKimi Raikkonen
LotusCharles PicPastor Maldonado
McLarenJenson ButtonStoffel Vandoorne
Force IndiaNico HulkenbergDaniel Juncadella
SauberGiedo van der GardeEsteban Gutierrez
Toro RossoJean-Eric VergneDaniil Kvyat
WilliamsFelipe MassaSusie Wolff
MarussiaMax ChiltonJules Bianchi
CaterhamKamui KobayashiRobin Frijns

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The independent F1 blog and motor...