Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Menedžere: Šūmahers vēl nedomā par startēšanu Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Menedžere: Šūmahers vēl nedomā par startēšanu Formulā 1
Miks Šūmahers "Prema" komandas testos Misano
Foto: motorsport.com

Mikam Šūmaheram marta otrajā pusē apritēja 17 gadi un tas ir vecums, kādā Formula 1 braucēja karjeru pērnā gada pavasarī uzsāka Makss Verstapens, kļūstot par visu laiku jaunāko pilotu čempionātā. Šūmahers par startēšanu F1 sacīkstēs šobrīd vēl nedomā, atzīst viņa menedžere.

Leģendārā F1 pilota Mihaela Šūmahera dēls šogad aizvadīs tikai otro sezonu formulu sacensībās. Lai gan pastāvēja iespēja, ka jau šosezon viņš startēs prestižajā Eiropas F3 čempionātā, kur Verstapens brauca pirms pāriešanas uz F1 pasaules čempionātu, izlemts, ka Šūmahers šogad vēl paliks F4 klasē.

"Tagad viņš ir gadu vecāks, vairāk pieredzējis, spējīgs vairāk koncentrēties un kļuvis arī morāli stiprāks," vācu žurnālam "Focus" atzīst Šūmahera menedžere Sabīne Kēma. "Neskatoties uz to, mēs domājam, ka viņam nāks par labu aizvadīt vēl vienu sezonu Formulā 4."

2016. gada sezonā Miks Šūmahers piedalīsies gan Vācijas, gan Itālijas F4 čempionātos. Līdzšinējo komandu "Van Amersfoot Racing" vācietis nomainījis pret "Prema Powerteam" vienību, kuras sastāvā savulaik braukuši Žaks Vilnēvs, Roberts Kubica, Kamui Kobajaši, Valteri Botass un Robertu Meri. Šai komandai arī esot sadarbības saiknes ar "Ferrari" rūpnīcu.

Lai gan 17 gadus veci sportisti nereti jau ir nonākuši ļoti tuvu startēšanai Formulā 1, Miks Šūmahers par to vēl pagaidām nedomājot.

"Formula 1 vēl ir tālu priekšā visiem puišiem, kuri startē šeit, F4 sacensībās," saka Kēma. "Tas nav temats, kas mūs skartu ikdienas darbā un domāšanā. Tas pagaidām vēl ir pārāk tālu priekšā."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 13:12, pirms 8 gadiem
A kas ar viņa tēvu?Ir uzlabojumi vai vēl joprojām mocās...

     [+] [-]

, 2016-04-13 14:15, pirms 8 gadiem
jā..kā fāterītim klājas?