Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" vadītājai Van der Gardes lietā draud cietumsods

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sauber" vadītājai Van der Gardes lietā draud cietumsods
Moniša Kaltenborna
Foto: richlandf1.com

Pastāv iespēja, ka šodien Austrālijā tiesa varētu piespriest F1 komandas "Sauber" vadītājai Monišai Kaltenbornai reālu cietumsodu.

Starptautiskā arbitrāžas tiesa Melburnā neilgi pirms Austrālijas "Grand Prix" treniņbraucienu sākuma noraidīja "Sauber" apelāciju, kā rezultātā komanda ir spiesta ļaut autosportistam Gido van der Gardem šonedēļ startēt F1 sezonas atklāšanas posmā.

Kā zināms, Van der Garde ir iesūdzējis "Sauber" komandu tiesā, jo tā lauza iepriekš noslēgto līgumu par sadarbību 2015. gadā, holandieša vietā sastāvā pieņemot Felipi Nasru un Markusu Ēriksonu.

Tā kā galējo spriedumu tiesa nolasīs vien šodien, kad abas pirmās treniņbraucienu sesijas jau būs aizvadītas, pirmajā treniņā "Sauber" formulās sēdēja Nasrs un Ēriksons, taču trasē neviens no viņiem tā arī neizbrauca. Van der Garde, lai gan pirms treniņa piemērīja mašīnas sēdekli, treniņa laikā "Sauber" boksos neuzturējās.

"Sauber" komandai tiesa ir liegusi veikt darbības, kas varētu ietekmēt Van der Gardes iespējas piedalīties Austrālijas "Grand Prix". Ja tiesa nolems, ka komanda ir mēģinājusi šo prasību apiet, tiesnesis var piespriest bargu sodu. "Sauber" komandas vadītājai Monišai Kaltenbornai draud pat reāls cietumsods vai arī citāds soda veids, teikts oficiālajā paziņojumā. Tāpat tiesa var aizturēt visus kustamos un nekustamos "Sauber" īpašumu, kas atrodas Austrālijā.

Tajā pašā laikā ir diezgan skaidrs, ka Van der Garde līdz kvalifikācijas sākumam diez vai varētu pagūt nokārtot Superlicenci, bez kuras viņš F1 sacīkstēs nedrīkst piedalīties.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

     [+] [-]

, 2015-03-13 07:03, pirms 10 gadiem
Ir gan interesants tas Van der Garde, ka ņemās un perās, bet pat superlicence nav

     [+] [-]

, 2015-03-13 09:26, pirms 10 gadiem
Nu gan Sauber iepinušies mēslos.
Problēmu mezgls no kura nevar izpinkerēties ārā.

     [+] [-]

, 2015-03-13 10:17, pirms 10 gadiem
Ai kados sudos Moniša ir iebraukusi, uzravas uz pilotu, kas cinas par savam tiesibam, neviss aiziet ar nokartu galvu. Tagad atliek Sauber tik visu gazt uz komandas vaditaju Monišu, lai komandai mazaks soda mers.